vajDasági geneRáció (könyvbemutató)

Létrehozva: 2015.02.02. 08:00
Módosítva: 2016.10.26. 13:16
Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete (VMDOK) egy olyan kiadványt ajánl az olvasó, a vajdasági magyar tudományossággal foglalkozó, tudományosság iránt érdeklődő nyilvánosság figyelmébe, amelyben a vajdasági magyar doktoranduszok mutatkoznak be. A különféle tudományterületeket, tudomány- és művészeti ágakat képviselő kötetszereplők a közvélemény figyelmét szeretnék felkelteni; a vajDasági geneRáció a vajdasági magyar közösség számára nélkülözhetetlen értelmiségi és technokrata réteg, az utánpótlás, melynek tudására közösségünknek nagy szüksége van. A fiatalok nagyon nehezen tudnak kibontakozni, az akadémiai közösség részéről nincs megfelelő fogadókészség, ezért kell a falak lebontásán dolgozni, növelni az átjárhatóságot a magyarországi (külföldi) és a szerbiai rendszerek között.

A borítón megjelenő pitypang figyelemfelkeltő: hűen ábrázolja a vajdasági magyar tudományos utánpótlás aktuális helyzetét, törékenységét, a közösségben eluralkodó szakmai perspektívavesztést, közömbösséget. A fokozatok társadalmi hasznosulása a kérdés: mi lesz a sorsa a doktori tanulmányokat folytató, doktori fokozatot szerzett fiataloknak (szerbiai-vajdasági) intézményi támogatás és a vajdasági magyar akadémiai közösség határozott támogatása nélkül?

 

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.