Téli Egyetem az MTTK-n

Létrehozva: 2017.01.04. 08:00
Módosítva: 2017.01.09. 14:41

Mintegy kétszáz pedagógus vesz részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az MNT Téli Egyetemén. Három nap alatt tíz akkreditált képzést szerveznek. A pedagógusok egyebek mellett környezeti nevelés, interaktív matematika és elsősegély-továbbképzés kurzusokat is hallgathatnak.

Az iskolákban sokszor fordul elő kisebb baleset. Fontos, hogy a pedagógusok felkészüljenek az ilyen esetekre. Szendi Zsolt, elsősegélynyújtó oktató: „Általában a tapasztalatok azt mutatják, hogy pánikhangulat szokott kialakulni az iskolákban. Különböző szabályzatok vannak, amik arra vonatkoznak, hogy a tanároknak mit kell tenniük, ha valakivel valami történik.”

Az elsősegély-oktatás mellett kilenc további akkreditált képzést tartanak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Námesztovszki Zsolt, az intézmény dékánhelyettese elmondta, az ilyen események nagyon jó alkalmak a tapasztalatcserére. „Amikor a pedagógusok befejezték az egyetemet, azóta változtak dolgok, tehát új tartalmak, elvek, módszerek. Ezért fontos, hogy eljöjjenek és frissítsék a tudásukat.”

Az idei Téli Egyetemet a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve szervezték meg. Petkovics Márta, tag, Végrehajtó Bizottság MNT: „Ezúttal a MNT az osztálykirándulás programunkban részt vevő osztálytanítókat szólította meg, 225-öt, ennek több, mint fele elfogadta a felajánlásunkat, hogy az MNT támogassa a továbbképzésüket.”

Szabadka mellett még három városban, Zentán, Nagybecskereken és Újvidéken szerveznek továbbképzést a közoktatásban dolgozóknak.

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.