Téli akadémia pedagógusoknak a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása témakörében

Létrehozva: 2015.01.05. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 22:25

A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása és motiválása, az innovatív oktatás, a részképesség-zavarok kezelése, a testnevelés kihívásai, valamint az internet káros hatásának kivédése a fő témakörök a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar pedagógus-továbbképzésén.

Az MTTK munkatársai egy korábbi IPA projekten szereztek hasznos tapasztalatokat a hátrányos helyzetű diákokkal és személyekkel való foglalkozás területén. Ezt a tudást január 5-e és 9-e között adják át a mintegy 80, főként szabadkai, zentai és csantavéri gyakorlott pedagógusnak. A tervek szerint a téli akadémiát egy nyári is követi majd – emelte ki Lepeš Josip, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar megbízott dékánja.

„Tudni kell azt, hogy a hátrányos helyzetű diákok nemcsak a roma tanulók, hanem, ami jellemző vidékünkre, a szegény sorsú diákok is, akik ingerszegény közegben élnek, és így kisebb lehetőséggel kapcsolódnak be a későbbi tudásszerzésbe. Horgoson végeztünk felmérést, és az iskolaérettségi teszttel megállapítottuk, hogy a negyedik osztályba járó hátrányos helyzetű diákok kb. másfél-két évvel vannak lemaradva a többségi diákok mögött, akik átlagos vagy normális körülmények között élnek. A lemaradás minden téren jelentkezik, és a későbbi tanulásban is ez a felzárkóztatási lehetőség kiesik, tehát nem tudnak felzárkózni bizonyos segítőprogramok nélkül” – mondta el Lepeš Josip.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.