Nyílt napot tart a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Létrehozva: 2015.02.27. 08:00
Módosítva: 2016.10.26. 13:19

Március 7-én 10 órától a középiskolások megismerkedhetnek a szabadkai MTTK tevékenységével. A részleteket dr. Lepeš Josip, a szabadkai MTTK megbízott dékánja és dr. Czékus Géza dékánhelyettes ismertette:

– Elérkeztünk a felvételi ciklus egy fontos szakaszához, a nyílt naphoz, amely során az érdeklődő és leendő hallgatóink betekintést nyerhetnek Karunk életébe. A tanév elején felvázoltunk egy beiskoláztatási stratégiát, amely értelmében felkerestük a magyarul is tanító középiskolákat, információkat adva a Karunk által nyújtott továbbtanulási lehetőségekről, a szakokról és tantárgyakról. A nyílt napon intézményünk bemutatására kerül sor, ismertetjük programunkat, a diákok megtudhatják, milyen körülmények várnak rájuk, kik az előadótanáraink, továbbá informálódhatnak a Kar egyéb tevékenységeiről és persze a bejutási feltételekről is. Tanáraink, tanársegédeink műhelymunkákkal, úgymond játékos foglalkozásokkal készülnek természettudományokból és művészetekből, de jelen lesznek a hallgatói önkormányzat tagjai is, akiktől megtudhatják, hogy egyáltalán milyen a Karunkon a hangulat. Nemcsak a tanulást kínáljuk ugyanis a hallgatóinknak, hanem egy életformát, hiszen ettől válnak teljessé az itt eltöltött évek. Tudva azt, hogy körülményes a települések közötti közlekedés, ebben az évben úgy döntöttünk, hogy Karunk hozzájárul a nyílt napra való eljutáshoz. Hetedikén reggel ingyenes buszjárat indul Becséről, Péterréve, Mohol, Ada, Zenta, Magyarkanizsa és Horgos érintésével elhozzuk a diákokat a Karunkra és vissza is szállítjuk őket. A nyugat-bácskai középiskolásokat az ott élő tanáraink hozzák el, így igyekszünk tehermentesíteni a szülőket és a diákokat a kiadásoktól. Függetlenül attól, hogy a Karunk mellett döntenek-e a középiskolások, ajánljuk a nyílt napon való részvételt, hiszen nem csupán továbbtanulási információkat kaphatnak, hanem egy átfogó képet arról, hogy egy felsőoktatási intézmény, esetünkben egy kiemelt jelentőségű magyar nyelvű intézmény mit kínál – hallottuk dr. Lepeš Josiptól és dr. Czékus Gézától.

Az érdeklődő középiskolások az osztályfőnökeiknél jelezhetik részvételi szándékukat. A Karral kapcsolatos információk a www.magister.uns.ac.rs honlapcímen, valamint a 024/624-401-es telefonszámon kaphatók.

 

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.