Műhelyek

Hallgatói kutatóműhelyek meghirdetése

A tevékenység célja az egyetemünkön tanuló hallgatók előrehaladásának hatékonyabb segítése a tehetséggondozás egységes rendszerének kialakítása és folyamatos fejlesztése révén, a tudományos, művészeti  valamint versenyszféra folyamatosan változó, de egyre növekvő igényeinek megfelelően. A tevékenység emeli az anyaországi  karok által szervezett TDK konferenciákon való sikeresebb részvételt, a dolgozatok-produkciók szakmai színvonalát, valamint elősegíti a konferencián résztvevő hallgatók, továbbá a munkájukat irányító oktatók és kutatók részére a napjaink követelményeinek megfelelő munkafeltételek kialakítását, kutatási lehetőségeket és a nemzetközi  kitekintést. A projekt hozzájárul, a tehetségek felfedezésére alkalmas, tutoriális foglalkozási rendszer kialakításához, továbbá elősegíti, hogy a szakkollégiumok tehetséges hallgatói már a graduális képzés során intenzívebben bekapcsolódhassanak az intézményben folyó kutatás-fejlesztési programokba, részt vehessenek hazai és nemzetközi konferenciákon, szakmai tanulmányutakon.

2015. október 1-től is megindulnak a tavalyi akadémiai évben működött hallgatói kutatóműhelyek. A téli szermeszterben 10 műhelyet hidetünk meg. Minden hallgató választhat érdeklődési körének megfelelő, számára vonzó területet. A jelentkezés az egyes műhelyeknél feltüntetett email-címre történik, a határidő 2015.10.18-a  vasárnap éjfél.

A film elmélete és gyakorlata A film elmélete és gyakorlata
Dátum: 2015.09.09. 08:00
A szemináriumok célja egy alapvető mozgóképes műveltség, értő filmolvasói attitűd kialakítása a filmtörténet és a kortárs filmművészet néhány reprezentatív alkotásának elemzésén keresztül.
Bővebben...
Érdekes nyelvészet Érdekes nyelvészet
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A műhely célja: Az Érdekes Nyelvészet műhely tudományos igénnyel, de az iskolai keretek béklyói nélkül kíván foglalkozni a nyelvvel, annak minden aspektusával.
Bővebben...
Fenntartható fejlődés műhely Fenntartható fejlődés műhely
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A műhely általános célja a tanítóképzős hallgatók fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteinek és környezettudatos magatartásának fejlesztése a társadalomtudományi- és módszertani tartalmak összekapcsolása, saját tapasztalatokra épülő kutatás, valamint a kisiskolások számára szervezett fejlesztő munka által, a fenntartható fejlődés elveinek közvetítésével.
Bővebben...
Fizikai és genetikai antropológiai vizsgálatok Szabadkán és vidéken, főleg a magyarajkú gyerekek vizsgálata (általános iskolákban) Fizikai és genetikai antropológiai vizsgálatok Szabadkán és vidéken, főleg a magyarajkú gyerekek vizsgálata (általános iskolákban)
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A műhely célja: A hallgatók bevezetése a fizikai antropológiai kutatásokba. Új adatok az Észak-bácskai gyerekek embertani ismeretéhez (eddig szinte fehér folt). Az eredmények tudományos feldolgozása (a hallgatók bevonásával). Ezekből esetleg diplomamunkák születése. A gyerekekre vonatkozó adatbázis létrehozása. Az adatok publikálása.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.