"Kétoldali" oklevelek - Magyar Szó

Létrehozva: 2012.08.07. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 19:15

 

Ősztől informatikus-mérnöktanári képzésben vehetnek részt az érdeklődők a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az Óbudai Egyetem képzése kihelyezett (székhelyen kívüli) képzésként működik majd levelező tagozaton. 25, már alapképzésben informatikai oklevelet szerzett hallgató számára van hely ezen a kétéves, 120 kreditpontos mesterképzésen, az órákat hazai és magyarországi tanárok tartják péntekenként és szombatonként.

A képzést elvégzettek mérnöktanári, pontosabban informatikatanári oklevelet kapnak. A képzés kötelező oktatási hozzájárulást igényel, amely egy félévre 300 ezer forint, de ahogyan azt dr. Takács Mártától, a MTTK megbízott dékánjától hallhattuk, a hallgatók pályázhatnak majd anyagi támogatásra, amely jórészt fedezheti a befizetendő összeget. A támogatást az MNT a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület közreműködésével folyósítja majd az igényelők számára, egy erre a célra elkülönített keretből. A képzésre augusztus 10-ig lehet jelentkezni a felvi.hu-n, de augusztus 3-án, pénteken 10 órakor a kar épületében tartandó tájékoztató alkalmával a jelentkezéssel kapcsolatos minden kérésre választ kaphatnak az érdeklődők.

A dékán asszony beszélt arról is, hogy ugyan ez a képzés már akkreditált, hiszen az Óbudai Egyetemnek kötelessége volt a székhelyen kívüli képzését akkreditálni a Magyar Akkreditációs Bizottságnál, de ezt az egyoldalú akkreditációt kétoldalivá szeretnék tenni, vagyis közös képzésként szeretnék mindkét oldalról akkreditálni, hogy a hallgatók oklevele mindkét országban azonnal elismert legyen, ne kelljen honosítani. A közös akkreditálásra vonatkozó folyamat már elkezdődött, a dokumentumokat előkészítették, de mivel több hónapos folyamatról van szó, az várhatóan csak a tanév folyamán ér véget. Az idén beiratkozott hallgatók tehát még az Óbudai Egyetem által akkreditált képzésre iratkoznak, de várhatóan amint megtörténik a közös képzésként való akkreditálás, az idei tanévben beiratkozott hallgatókat is közös képzésben résztvevőként kezelik tovább.

– Több rostából áll az akkreditációs folyamat, első az egyetemen belüli minőségbiztosítási elfogadtatás. Utána a dolog az egyetemi szenátus elé kerül, majd a szenátusi javaslat alapján a Szerbiai Akkreditációs Bizottsághoz Belgrádba. Ez hetek, hónapok kérdése is lehet. Belgrádban sorakoznak az akkreditációs kérelmek – magyarázta a dékán.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.