Jövőképpel a szülőföldön maradásért

Létrehozva: 2014.11.26. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 21:48

Kedden került sor az MTTK karnapi ünnepségére. Az egybegyűlteket prof. dr. Miroslav Vesković, az Újvidéki Egyetem rektora köszöntötte, aki kiemelte, hogy egy kar nagyságát nem számokkal, hanem az odaadó munkával lehet mérni. Üdvözlőbeszédet tartott dr. Tóth Anikó, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzul asszonya is, aki hangsúlyozta, a karon folyó szakmai munkának köszönhető, hogy hallgatóinak a szülőföldjükön nyílik lehetőségük európai szintű tudásra szert tenni, egyben nemzeti identitásuk, anyanyelvük és kultúrájuk megőrzésére. Dékáni köszöntőt dr. Lepeš Josip megbízott dékán mondott.

– A tanító- és óvóképzésnek továbbra is kiemelt jelentősége van, a pesszimista jövőképet kivetítő demográfiai adatokkal ellentétben, ugyanakkor két jövőképromboló problémával nézünk szembe, a költségvetés csökkenésével és a személyi jövedelmet illető új törvénnyel – hallottuk dr. Lepeš Josiptól, aki ezek után munkájáért köszönetet mondott dr. Takács Mártának, a kar korábbi megbízott dékánjának.

A továbbiakban Czékus Géza dékánhelyettes mutatta be az évi eseménynaptárat, majd Pintér Krekity Valéria, a kar tanácsának elnöke tartott beszámolót. A HÖK munkájáról Bús Attilától, a HÖK elnökétől értesülhettünk.

A rendezvény folyamán sor került a legjobb hallgatók megjutalmazására és a Katalin-díj átadására is. Jutalmat kaptak a 2013/14-es tanév legjobb eredményt felmutató hallgatói is: Huszka Lilla, Szitás Teodóra, Károly Adrienn, Nagy Lilla, Bašić Palković Gréta és Alexa Katalin, a legjobb diplomás hallgató Bognár Renáta, valamint a legjobb masterhallgatók Kovács Laura és Kulcsár Sarolta. Idén a Katalin-díjat Kulcsár Sarolta és Balog Anikó kapták.

Az ünnepségen fellépett a kar kórusa, dr. Huszár Elvira vezényletével, Basity Gréta egy verssel emlékezett meg a nemrég elhunyt Gulyás József költőről, Bartók Béla Román táncok című művét pedig Nagy Némedi Emma és Radetiy Ádám előadásában hallhattuk.  

A rendezvényen fellépett a kar kórusa, Huszár Elvira vezényletével (Fotó: Molnár Edvárd)

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.