Gyermeknap a környezetvédelem jegyében

Létrehozva: 2015.06.06. 08:00
Módosítva: 2016.10.26. 15:18

Hogyan kell helyesen szétválogatni a hulladékot? Egyebek mellett ezt is megtanulhatták ma a gyerekek Szabadka főterén. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói negyedik alkalommal szervezték meg a Gyermeknapot. A leendő tanítók az egészséges életmódra és a környezetvédelemre hívták fel a legkisebbek figyelmét.         

Több általános iskolából is érkeztek kisdiákok Szabadkára. Az ifjú pedagógusjelöltek különböző játékokkal, foglalkozásokkal várták őket.

Szabadka főterén idén is összetoborozták a kisiskolásokat. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói kilenc bázissal várták őket, ahol az újrahasznosítás fogalmát is megismerhették.

A hallgatók fontosnak tartják, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a tanórai tevékenységek és a játékélmény között. Kovács Cintia, szervező: „Idén kicsit változtattunk a témakörökön és néhány tantárgyat is bevontunk a szervezésbe, így a tanáraink is segítettek, minden bázison különböző tantárgyakkal foglalkoznak és játékos tanulás által fognak megismerkedni a környezetszennyezés, vagy az egészséges táplálkozás fogalmával.”

A Tanítóképző Kar hallgatói és oktatói negyedszer szervezik meg a gyereknapot. Lepeš Josip, megbízott dékán, MTTK, Szabadka: „A gyereknap keretein belül szeretnénk megmutatni a gyerekeknek, hogy a szünidőben is lehet okosan és más tartalmakkal is időt eltölteni, és itt kapnak különböző mintákat, hogy milyen formában lehet eltölteni. A másik feladat, cél pedig az volt, hogy köztudottan a tanítóképző a módszertani tudásokra nagy hangsúlyt fektet, és fontosnak tartottuk, hogy a hallgatóink a tanév végén meg tudják mutatni, hogy egy vagy több év alatt milyen tartalmakat sajátítottak el.”

A gyerekek nagy örömére trambulin és arcfestés is várta őket. Ezeket mindenki kipróbálhatta, aki az MTTK hallgatói által összeállított feladatokat megoldotta.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.