FEMUS: Nemzetközi fúvószenei fesztivál Szabadkán

Létrehozva: 2017.02.16. 08:00

FEMUS: Nemzetközi fúvószenei fesztivál Szabadkán

A nemzetközi zsűri tagja idén az olasz Claudia Rosi fuvolaművésznő

Ismét jelentős zenei rendezvény házigazdája lesz február 24-e és 26-a között Szabadka. A hetedik FEMUS nemzetközi fúvószenei fesztiválon a régió fiatal tehetségei mutatkoznak be a nemzetközi zsűri és a közönség előtt.

A fesztivál szervezője, az Electe Egyesület a versenyprogram mellett idén hazai és külföldi érdemes előadóművészek hangversenyével bővíti a programsorozatot, a záróhangversenyen pedig a hangszerágazatok legjobbjai lépnek fel a szabadkai Városháza dísztermében. A nyitóhangversenyt Tadej Kenig szlovén klarinétművész adja, másnap Tomić Marija fuvolaművész koncertezik, a fesztivál ráadásnapján pedig Görög Enikő és Görög Noémi zongorakettősét hallgathatja meg a közönség szintén a szabadkai Városháza dísztermében.

A FEMUS 2017 zsűrijét kiváló pedagógusok és előadóművészek alkotják: Claudia Rosi (Olaszország), Oscar Laznik (Szlovénia) és Tadej Kenig (Szlovénia). A fesztivál versenyprogramjának házigazdája a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar.
A zenei rendezvény célja a fiatal zenészek és tanáraik tapasztalat- és tudáscseréje, valamint támogatása és ösztönzése a további munkájukban. A kimagasló díjak és elismerések mellett a találkozó kiváló alkalmat nyújt a nemzetközi zenei színtéren való bemutatkozásra, valamint a kiváló szakmai zsűri szempontrendszerének és értékelésének megismerésére – hangsúlyozza Radetity Ádám, szervezőbizottság tagja.

A hangversenyekre jegyek elővételben a Ravel cukrászdában kaphatók, a művészeti egyesület hangversenyévadának programját folyamatosan követhetik az Electe honlapján, a fesztiválinformációk pedig hozzáférhetőek a FEMUS weboldalán.

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.