Együttműködési megállapodás az eszéki bölcsészkarral

Létrehozva: 2015.07.02. 08:00
Módosítva: 2016.10.26. 15:27

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap dr. Loretana Farkaš, az eszéki Bölcsészettudományi Kar dékánja és dr. Josip Lepeš, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar megbízott dékánja. Az oktatás és a tudományos kutatás területén működik majd együtt a két fakultás.

Az eszéki karnak – hallottuk a dékán asszonytól – mintegy 180 foglalkoztatottja, köztük 140 egyetemi oktatója és 1500 hallgatója van, nemcsak Horvátországból, hanem a környező országokból is iratkoznak hozzájuk egyetemisták. Egy- és kétszakos képzés folyik, három szakterületen szervezik meg a doktori stúdiumokat. Magyar nyelv és irodalom tanszék is működik az eszéki fakultáson. Loretana Farkaš fontosnak érzi a környező országok felsőoktatási intézményeivel a kapcsolattartást, amely egyebek között a vendégtanár program működését, közös pályázati projektumok megvalósítását teszi lehetővé.

Dr. Josip Ivanović, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar oktatási dékánhelyettese azt emelte ki, a megállapodás nagyon sokféle lehetőséget rejt magában, gyümölcsöző együttműködés alakulhat ki például az eszéki magyar tanszékkel, de ugyanígy a pedagógia tanszékkel is, a különböző európai uniós projektumokra is együttesen pályázhatnak majd, ezekben közösen vehetnek részt az eszéki kollégákkal.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.