Egyetemi sport határok nélkül - Hallgatóink is képviselték karunkat a VIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Létrehozva: 2017.03.06. 13:30 Módosítva: 2017.03.07. 11:59
Március 2-4. között a szokásosnál is nagyobb élettel telt meg a BEAC csarnoka, mivel zsinórban nyolcadszorra került megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club szervezésében.

Idén bővített programkínálat várta a résztvevőket, az egyetemi és alumnifutsaltorna, illetve a szokásos cheer MEFOB döntő mellett már kosárlabda tornát is rendeztek. Az egyetemi kupát egy újonc csapat, az Óbudai Egyetem vihette haza, míg az Alumni tornán az Imperial Wet megvédte a bajnoki címét. A jótékonyságról sem tettek le a szervezők, az idei adományokat a Péterfalvai Református Líceumnak juttatják el. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és a torna fővédnöke mellett Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., az ELTE Sport Kft., a Ferencvárosi Torna Club, az FTC játékosa Hajnal Tamás, illetve a résztvevő csapatok is ajánlottak fel sportszereket, játékokat az intézmény tanulói számára.

Az „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval megrendezett tornára a nyolc magyarországi csapat mellett még négy területről érkeztek a résztvevők: Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből. Így alakult ki a tizenhat csapatos névsor, és a pénteki csoportmeccsek után szombat délelőtt már biztossá vált: új győztese lesz a KEK-nek, hiszen a kolozsvári Góbék és az Óbudai Egyetem jutott a döntőbe. Előbbi a Szent István Egyetemet, utóbbi az Nemzeti Közszolgálati Egyetemet ütötte el a döntőbe jutástól, így nekik a bronzmérkőzés maradt a bizonyításra. A közszolgálatisok éltek a lehetőséggel, és hátrányból felállva 3-1-re győztek a gödöllői csapat ellen.Hagyományosan az éremért zajló küzdelmek előtt került sor a cheer MEFOB döntőjére, ahol rengeteg ELTE-s mosolygós arcot lehetett látni, hiszen több kategóriában is sikerült “aranyosan” távoznia a lányoknak.

A döntőre teljesen megtelt a lelátó, és nem is kellett csalódniuk a kilátogató szurkolóknak: egy roppant színvonalas meccsen 4-0-ás sikerrel az Óbudai Egyetem megszerezte a trófeát a Kolozsvári Góbék ellen. Mindkét csapatnak ez az eddigi legjobb szereplése, ráadásul az Óbudai Egyetem először vett részt a tornán.

Az öregdiák futsaltorna rekordszámú, 20 csapattal zajlott, de a tavalyi bajnokot csak megszorítani tudták, a trónról letaszítani nem, így ismét a csíkszeredai Imperial Wet csapata távozhatott győztesen a műfűről.

A kosárlabda tornán 8 csapat vett részt (4 női és 4 férfi), mind a hölgyek, mind az urak mezőnyében mindenki játszott mindenkivel, az így kialakult rangsorban pedig a nőknél a Budapesti Corvinus Egyetem vihette haza a serleget, míg a férfiaknál az ELTE szerezte meg az aranyérmet.

Az ünnepélyes díjátadóra személyesen látogatott el Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó az MLSZ képviseletében. Kiemelte, hogy a labdarúgás támogatása minden életkorban és formában szükséges, emellett örömmel látta, hogy a technikai megoldások terén már a Messi, Suarez, Neymar triót idéző megmozdulásokat láthattunk, ezek alapján pedig BerndStorck is válogathatna a torna sportolói közül.

Dr. Székely Mózes MEFS főtitkár, többszörös Ironman szintén díjakat adott át, emellett elégedetten szemlélte a lelátót, ahol „mondhatni többen voltak, mint egy-egy NB1-es meccsen, ami Dunai Antal idejében nem fordulhatott volna elő”.

Simon Gábor, a torna főszervezője, a BEAC ügyvezője kiemelte a háttérben segítő önkénteseket, szakmai gyakorlatos ELTE hallgatókat és munkatársakat, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen sikeresen a kupa. Többek nagy örömére elárulta, hogy jövőre már egy felújított csarnokban mérhetik össze erejüket a felek, amit a TAO-n elnyert támogatással kívánnak megvalósítani.

A KEK egyetemi torna végeredménye:

 1. Óbudai Egyetem
 2. Kolozsvári Góbék
 3. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 4. Szent István Egyetem
 5. Eötvös Loránd Tudományegyetem
 6. Budapesti Corvinus Egyetem
 7. Debreceni Egyetem
 8. YoungBoys
 9. Sapientia Erdélyi Tudományegyetem
 10. Selye János Egyetem

11– 12.: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Kámikázé
13-16.: Budapesti Műszaki Egyetem, SixtyNine, MTTK Stars Szabadka, II. Rákóczi Ferenc Főiskola

A KEK Alumni torna végeredménye:

 1. Imperial Wet
 2. NoName
 3. ELTE
 4. Malária
 5. –  8.: Fr.Ady, Zsuga, Árnyék, PaksiHalászlé
  9. Villám Kolozsvár
  10. Sepsi’08
  11. TF Oldboys
  12. Zsukások
  13– 16.:Corvinus, BME, Golimpiakos, Kámikáze
  17. II. Rákóczi Ferenc Főiskola
  18. NSKI
  19. Bak-elit
  20. El Passo

 

További információk, részletes eredmények:
http://kek.elte.hu/

 Szabadon felhasználható képek (fotós: Simó Szabolcs /BEAC/):
https://drive.google.com/drive/folders/0B8p7dW2fnynsWFk2US1UZmpXemc?usp=sharing

forrás: http://kek.elte.hu/2017/03/05/tobb-ezer-kilometer-utazas-tobb-mint-300-gol-kozel-700-sportolo-ilyen-volt-a-2017-es-kek/

Az MTTK csapata:

Felső sor: Beretka Csaba, Horváth Attila, Balázs Koppány, Virág Zsolt, Peckó Egon (csapatkapitány), Stajer Anita (edző).
Alsó sor: Vranic Valentin, Győri Viktor, Schwarz Márk.
Az MTTK STARS gólszerzői: Schwarz Márk 2, Vranic Valentin 2, Győri Viktor 1.

Címkék

Kapcsolódó galéria

Kapcsolódó cikkek
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.