A második körben 2150 szabad hely várja a felvételizőket az egyetemi karokon

Létrehozva: 2016.08.30. 08:00

A szerbiai egyetemeken szeptember 1-jén a dokumentumok átadásával kezdődik a második iratkozási kör. A legtöbb hely a belgrádi és az újvidéki karokon maradt, írja a Tanjug.

Újvidék: A második körben 2150 szabad hely várja a felvételizőket az egyetemi karokon

A legtöbb szabad hely a Műszaki Tudományok Karán,
a Jogtudományi, valamint a Közgazdasági Karon maradt

A második körben szeptember 1-jén és 2-án lehet átadni a jelentkezéseket, a felvételi vizsgákat szeptember 4-e és 6-a között szervezik meg az egyetemi karokon, a beiratkozást szeptember 16-ig le kell bonyolítani.

Az Újvidéki Egyetemen összesen 2150 szabad hely várja a leendő gólyákat, ebből 1803 önköltséges, 347-en pedig az állami költségvetés terhén tanulhatnak majd. A legtöbb szabad hely (365) a Műszaki Tudományok Karán (FTN), a Jogtudományi Karon (304) és a Közgazdasági Karon (297) maradt.

Újvidéken a Természettudományi-matematikai Karon (PMF) maradt a legtöbb térítésmentes hely (84), majd a Műszaki Tudományok Kara (FTN) követi 60 szabad hellyel, végül pedig a szabadkai Építőipari Kar 52-vel. A nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Karon még 45-en, a zombori Tanítóképző Karon 39-en, a Bölcsészettudományi Karon 27-en, a Jogtudományi Karon hárman, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon pedig egy személy tanulhat még a büdzsé terhén, írja a Blic.

A második körben mindegyik karon szeptember 5-én és 6-án szervezik meg a felvételi vizsgákat, kivéve a Művészeti Akadémián, ahol a szeptember majdnem teljes első fele a felvételi vizsgákkal telik, az iratkozás pedig szeptember 19-én lesz.

A belgrádi egyetemi karok összesen 1325 fennmaradt szabad hellyel várják a felsőoktatási tanulmányokra vállalkozókat. 168-an az állami költségvetés terhére nyerhetnek felvételt, 1157-en pedig önköltséges helyre kerülhetnek be.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.