Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia

Létrehozva: 2016.11.25. 08:00
Módosítva: 2024.04.30. 08:50

November 17-e és 20-a között a Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium immáron 15. alkalommal szervezte meg a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát. A jubileumi rendezvény az idei évben már négynapos volt.

Csütörtökön kerekasztal-értekezletet tartottak, majd pénteken a művészeké volt a főszerep. A konferencia ünnepélyes megnyitójára szombaton, a délelőtti órákban került sor az Újvidéki Egyetem Rektorátusának amfiteátrumában. A tudományos tanácskozást dr. Weisztburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnöke, a HTDK Program vezetője, dr. Ivanovity Josip, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dékánhelyettese, dr. Lendák Imre, a Vajdasági Magyar Akadémiai Tanács elnöke, dr. Novák Anikó, a Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezetének elnöke és Sóti Attila, a Vajdasági Magyar Diákszövetség elnöke köszöntötte. A 15. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát dr. Csányi Erzsébet nyitotta meg, és köszöntötte a több mint 150 lelkes, fiatalt.

Az idei első plenáris előadást dr. Bereczkei Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja tartotta meg. Őt követték a plenáris diákelőadók, akik aktuális kutatásaikat mutatták be.

A tudományos diákköri szekcióülések délután kezdődtek az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának nyolc tantermében.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói is jelen voltak a tudományos konferencián, melyen bemutathatták legutóbbi kutatási munkájuk eredményét. A szakmai bizottság a társadalomtudományok szekcióban Bojtos Brigittát és Szabó Batancs Melindát első díjban részesítette. A VMTDK lehetőséget nyújt, hogy néhány fiatal az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is ismertesse tevékenységét.

Karunkat az OTDK-n Koncz Karolina képviselheti az élő természettudományok kategóriában, Kalmár ÉvaBojtos Brigitta és Szabó Batancs Melinda pedig a társadalomtudományok szekcióban jeleskedhet.

A rendezvényt a Kristálygömb díj átadása tette még emlékezetesebbé, ezután pedig a Művészklubban megrendezett TDK-buli következett.

A VMTDK lehetőséget nyújt a fiataloknak a bemutatkozásra, a tudományos életben való szereplésre, és segít a további célok elérésében.

 

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.