Ügyes pályázók vagyunk!

Létrehozva: 2017.02.08. 08:00 Módosítva: 2017.03.06. 11:12
Tájékoztató napot tartott Szabadkán az érdeklődők számára a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által közzétett pályázatokról.

Fotó: Gergely Árpád

Az összejövetelen lehetőség volt a pályázatok lebonyolításával kapcsolatos kérdéseket feltenni, gyakorlati útmutatót kapni. Pappné Popovics Judit, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Pályázati Programok Osztályának osztályvezetője elmondta, a regionális felhívásokon túl megjelent A magyar kultúráért és oktatásért elnevezésű központi pályázati felhívás, valamint az Ifjúsági közösségek támogatása című és a testvér-települési pályázati felhívás is. Emellett a BGA-nak van egy új pályázati felhívása is, amely az első világháborús emlékhelyek felújítását, karbantartását, területrendezését célozza meg, s erre is civil szervezetek, önkormányzatok, egyházak pályázhatnak. 
A tájékoztató nap célja, hogy a felmerülő kérdésekre válaszoljanak, és tájékoztatást adjanak a nemzetpolitikai informatikai rendszer használatával kapcsolatosan is.
– Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy ilyen tájékoztató napon a pályázati körrel kapcsolatosan van sok kérdés. Visszatérő kérdések: ki pályázhat, meddig kell benyújtani a dokumentumokat, milyen mellékleteket kell csatolni, de technikai jellegű kérdésekre, elszámolással kapcsolatos kérdésekre is válaszokat adunk. A vajdaságiak ügyes pályázók. Tavaly rekordszámú pályázat érkezett Vajdaságból a regionális felhívásunkra: 612-en pályáztak, és ebből 449 támogatott pályázat lett. Együttműködünk a Szekeres László Alapítvánnyal, kérünk tőlük javaslatokat a pályázati tárgyakra vonatkozóan, közösen alakítjuk ki azt a pályázati tervezetet, amelyet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. bizottsága elfogad. Tehát a regionális felhívások kapcsán javaslatokat is várunk. A központi pályázati felhívásunk változatlan, a kultúrát, az oktatást támogatjuk, a működési költségekre is lehet pályázni, s ezek olyan témák, amelyek a teljes Kárpát-medencében aktuálisak. A tematikus pályázataink pedig egy-egy területet próbálnak megcélozni – hallottuk Pappné Popovics Judittól.
A vajdasági regionális pályázati felhívások feldolgozását a Szekeres László Alapítvány végzi a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. felkérésére a bizottság döntése alapján, ezért a pályázók a tájékoztató nap után a felmerülő kérdésekkel az alapítványhoz fordulhatnak, a központi felhívás kapcsán pedig közvetlenül a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez.
Fejsztrámer Róbert, az SZLA Kuratórium elnöke elmondta, az SZLA szerepe technikai segítségnyújtás: olyan háttérmunka, amellyel segítik a pályázókat. 
– Másrészt mi egy előszűrése vagyunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. munkájának: hiánypótlást, a papírok összerakását, a pályázatok összesítését a Szekeres László Alapítvány végzi. Úgy szoktuk mondani, hogy magában a megvalósítás folyamatában, amikor a pályázatok már nyertek, akkor kevés munkánk van, viszont előtte és utána rengeteg, mivel utána az elszámolásoknál is az SZLA nyújtja a technikai hátteret, válaszolunk a kérdésekre, és segítünk a hiánypótlásban – tudtuk meg Fejsztrámer Róberttól.

Ügyes pályázók vagyunk (2017.02.08.); Magyar Szó: Közélet; LXXIV. évf., 31. szám, 6. oldal; t. r.

forrás

Címkék

Kapcsolódó galéria

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.