Természettudományi és Matematikai Tanszék

Tanszékvezető: prof. dr. Námesztovszki Zsolt

A tanszék tagjai: prof. dr. Namesztovszki Zsolt, prof. dr. Horák Rita, prof. dr. Borsos Éva, Juhász Kovács Cintia, prof. dr. Takács Márta, doc. dr. Papp Zoltán, doc. dr. Pintér Róbert, Sörfőző Szügyi Judit

Nyugalmazott tanárok: prof. dr. Pintér János, prof. dr. Czékus Géza

Kapcsolatok, események, kutatási területek:

A tanszék fő feladatának tekinti, hogy a kar tanulói elsajátítsák a természettudományok, a matematika és az informatika alapjait, amelyek a későbbi módszertani jellegű tantárgyaknál lesz szükséges, valamint, hogy megfelelően oktassák ezen tudományterület tantárgyait az általános iskola alsó osztályaiban. Az eltérő előtudással rendelkező tanulók tudásszintjét kiegyenlítjük, valamint az információforrások helyes és rendszeres használatára készítjük fel őket.

A tanszék tagjai részt vesznek tudományos projektekben (más tanszékekkel és egyetemi karokkal együttműködve), az akkreditált pedagógus-továbbképzések szervezésében és lebonyolításában, tudományos konferenciák szervezésében, hallgatói műhelyek vezetésében és a különböző szakmai kirándulások megvalósításában.

A felsorolt tevékenységek mellett a tanszéket alkotó tanárok részt vesznek a hagyományos és az elektronikus tananyagok biztosításában és elkészítésében, a különböző taneszközök technikai és módszertani ismertetésében, valamint a hivatalokkal együttműködve a kar informatikai infrakstruktúrájának a fejlesztésében és fenntartásában.

Horák Rita Horák Rita
Dátum: 2016.10.18. 14:53
Szakterület: biológia (növények élettana)
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.