Téli Egyetem

Létrehozva: 2016.12.13. 08:00
Módosítva: 2016.12.13. 13:27

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar a Magyar Nemzeti Tanács társzervezésében megrendezi a Téli egyetemet 2017. január 4-e és 6-a között. Ennek keretében 10, egynapos akkreditált képzést szerveznek meg. A képzések külön is felvehetők, és 9 órakor kezdődnek a karon.

(Fotó: Molnár Edvárd)

A kurzusok a következők: Környezeti nevelés elméletben és gyakorlatban. Interaktív matematika – játékok alkalmazása a matematika tanításában. Elsősegély – továbbképzés tanítók és óvodapedagógusok számára (ezek január 4-én, szerdán lesznek). „Együtt alkotunk” – képzőművészet az oktatási gyakorlatban. Innováció és kreativitás az ökológiában: elemek, mobiltelefonok és elektronika elsődleges újrahasznosítása a tanügyben. A hagyományos magyar mesemondás módszertana (január 5-én, csütörtökön). Nyelvi kísérletek – heurisztikus módszerek az anyanyelvoktatásban. Út a sikeres prezentációhoz (powerpoint haladó lehetőségei, prezi prezentációk). A matematikaoktatás fejlesztése az általános iskola alsó osztályaiban. Мotoros kompetenciák fejlesztése mozgásos játékok révén (január 6-án, pénteken).

A Téli egyetemen bemutatják az MNT oktatási portálját is.

Bővebb információ Saláta Mónikánál kapható a monika.salata@magister.uns.ac.rs e-email-címen vagy a 024/624-444-es telefonszámon.

 

forrás

Téli egyetem (2016.12.13.); Magyar Szó: Szabadka; LXXIII. évf., 291. szám, 12. oldal; t. r.

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.