Tájékoztató az új mesterképzésről - Magyar Szó

Létrehozva: 2012.08.07. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 19:16

Mintegy 15 érdeklődő fiatal jelent meg pénteken azon a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon megtartott informatív összejövetelen, amelyen az Óbudai Egyetem szeptemberben induló mérnöktanár – mérnök informatikus mesterképzési szak szabadkai, székhelyen kívüli képzéséről hallhattak hasznos, a jelentkezéssel és magával a képzéssel kapcsolatos információkat.

Habár ezen képzés elsősorban azon informatikus végzettségűeknek szól, akik már informatikatanárként dolgoznak, csak ehhez hiányzik a tanári képesítésük, a megjelentek legtöbbje frissdiplomás fiatal volt, akik főként a szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói voltak. Mint többen közülük elmondták, a lehetőségeiket keresik és egyik ilyen lehet ez a továbbképzés is.

Miután az érdeklődők a magyarországi vendégektől hallhattak az Óbudai Egyetemről és e képzés gyakorlati tudnivalóiról, dr. Takács Márta, az MTTK megbízott dékánja egy jó hírrel szolgált: a képzés kötelező oktatási hozzájárulása egy félévre 300 ezer forint (a képzés négy féléves), de a beiratkozottak a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából magyarországi anyagi támogatásra pályázhatnak a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesületen keresztül. Mindenki egyéni elbírálásban részesül.

A képzésre augusztus 10-ig lehet jelentkezni. Az elektronikus úton való jelentkezést javasolják, ez megtehető a felvi.hu honlapon, de aki a hagyományos jelentkezési formát választja, annak az Oktatási Hivatalba kell postáznia a jelentkezési lapot.

A képzésről bővebben a www.tmpk.uni-obuda.hu honlapon lehet információkat szerezni.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.