Szakmai gyakorlaton az MTTK hallgatói

Létrehozva: 2015.04.28. 08:00 Módosítva: 2016.10.26. 14:39

Tanulmányi kiránduláson járt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar mintegy ötvenfős hallgatói csoportja Magyarkanizsán.

A negyedéves tanító- és óvóképzősök matematikai fejlesztő, illetve tehetséggondozó foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek a helyi iskoláskor előtti intézményben és általános iskolában. Tapasztalatszerzés céljából a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központba is ellátogattak, ahol elsősorban az intézmény munkájával ismerkedtek meg. Az egyetemisták hátrányos helyzetű gyerekekkel is foglalkoztak. Az MTTK tavaly öt új, ehhez kapcsolódó tantárgyat vezetett be. A napközi a gyakorlati tapasztalatok megszerzésének lehetőségét biztosítja számukra – nyilatkozta a magyarkanizsai tanulmányút szervezője és az MTTK tanársegédje.

„Hallgatóink segítik a Fészekben folyó munkát, illetve részt vesznek az Okos tanoda működésében és fejlesztő munkájában. Mivel ez az együttműködés működik, ezért a hallgatókat próbáljuk bekapcsolni ebbe a munkába, és ilyen téren is szerezhetnek szakmai gyakorlatot, valamint erről a későbbiekben kapnak egy bizonyos igazolást”– nyilatkozta Bagány Ágnes, MTTK tanársegéde.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.