Szabadkán ülésezett az Újvidéki Egyetem szenátusa

Létrehozva: 2016.07.12. 08:00
Módosítva: 2016.11.04. 09:32

13. rendes ülését tartotta az Újvidéki Egyetem szenátusa, a szabadkai Magyar Tannyelvu Tanítóképzo Kar dísztermében. Az egyetemi karok képviseloi több napirendi pontot vitattak meg.

Az Újvidéki Egyetem mind a 14 karjának képviseloi részt vettek az intézmény szenátusának 13. ülésén. A szabadkai Magyar Tannyelvu Tanítóképzo Kar dísztermében megrendezett ülésen több fontos döntést is hoztak. Lepeš Josip, dékán, Magyar Tannyelvu Tanítóképzo Kar, Szabadka: „Ami a tanítóképzot illeti, számunkra kifejezetten fontos ülés volt, hiszen ma hoztunk döntést arról, hogy a Magyar Tannyelvu Tanítóképzo Kar fogadhatja a Makovecz- program által elolátott vendégtanárokat Magyarországról, és bekapcsolódhat a magyar-magyar Erasmus diákcsere programba is.”

Az intézmény dékánja hozzáfuzte, úgy érzi, a szenátus ülésének szabadkai megrendezése elismerés és megtiszteltetés is a kar számára. Dušan Nikolic, az egyetem rektora elmondta, ez az ülés is sikeresnek mondható, hiszen közel 80 napirendi pontot sikerült megtárgyalnia a szenátusnak. „Az Újvidéki Egyetemnek négy városban van jelen, a székhely Újvidéken van, és kihelyezett tagozattal rendelkezik Szabadkán, Zomborban és Nagybecskereken. Tavaly októberben bevezettük azt a gyakorlatot, hogy a szenátus ülését a kihelyezett tagozatok városaiban tartjuk meg. Eloször Zomborban volt, a mostani Szabadkán, és ehhez hasonlóan hamarosan Nagybecskereken tartjuk a következőt.”

Az egyetem szenátusának ülésén a résztvevők értékelték az egyetem idei felvételiét is, valamint az induló doktori képzések menetét határozták meg.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.