Sportnap az MTTK-n

Létrehozva: 2014.04.14. 08:00
Módosítva: 2017.03.06. 14:05

Sportnapot tartott a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. A csapatok a szabadkai főiskolákról és egyetemekről érkeztek, de voltak budapesti versenyzők is.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar sportnapjának a célja a barátkozás és a kapcsolatépítés volt. Ezzel a rendezvénnyel szeretné az MTTK felhívni a diákok figyelmét a sport fontosságára. Viakter Olga szervező: „Minden iskolából érkeztek csapatok. Igazából meg volt engedve nekik, hogy keveredjenek, tehát nem csak egy iskolába tartoznak a csapatok hanem, ha a barátaik másik iskolába járnak, akkor keveredtek. Valamint Budapestről vannak itt vendégeink a KEK rendezvény szervezői és a Hallássérültek Iskolájának focistái.”

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétika Klub minden évben szervez egy labdarúgó-bajnokságot, amely során adományokat gyűjtenek és egy külhoni iskolát vagy intézményt segítenek meg. Idén a szabadkai Hallássérültek Iskolaközpontjának gyűjtöttek. Simon Gábor, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója: „A helyi szervezők segítségével felvettük a kapcsolatot a szabadkai Hallássértültek Iskolaközponttal. Igazából kettős célja van, mivel egyfelől a fogyatékkal élő hallgatók és diákok életét is szeretnénk megkönnyíteni sportfelszerelésekkel és egyéb olyan dolgokkal, amit a csapatokkal összegyűjtöttünk, illetve mindenképp határon túli magyar közösségeket szeretnénk támogatni minden évben.”

A 8-8 vegyes csapat fociban és röplabdában mérethette meg magát. A sportnap fáradalmait a résztvevők egy bulival pihenik ki. Az MTTK hallgatói önkormányzata ugyanis egy húsvéti bulit szervezett.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.