Műhelyek

Hallgatói kutatóműhelyek meghirdetése

A tevékenység célja az egyetemünkön tanuló hallgatók előrehaladásának hatékonyabb segítése a tehetséggondozás egységes rendszerének kialakítása és folyamatos fejlesztése révén, a tudományos, művészeti  valamint versenyszféra folyamatosan változó, de egyre növekvő igényeinek megfelelően. A tevékenység emeli az anyaországi  karok által szervezett TDK konferenciákon való sikeresebb részvételt, a dolgozatok-produkciók szakmai színvonalát, valamint elősegíti a konferencián résztvevő hallgatók, továbbá a munkájukat irányító oktatók és kutatók részére a napjaink követelményeinek megfelelő munkafeltételek kialakítását, kutatási lehetőségeket és a nemzetközi  kitekintést. A projekt hozzájárul, a tehetségek felfedezésére alkalmas, tutoriális foglalkozási rendszer kialakításához, továbbá elősegíti, hogy a szakkollégiumok tehetséges hallgatói már a graduális képzés során intenzívebben bekapcsolódhassanak az intézményben folyó kutatás-fejlesztési programokba, részt vehessenek hazai és nemzetközi konferenciákon, szakmai tanulmányutakon.

2015. október 1-től is megindulnak a tavalyi akadémiai évben működött hallgatói kutatóműhelyek. A téli szermeszterben 10 műhelyet hidetünk meg. Minden hallgató választhat érdeklődési körének megfelelő, számára vonzó területet. A jelentkezés az egyes műhelyeknél feltüntetett email-címre történik, a határidő 2015.10.18-a  vasárnap éjfél.

Kultúra-, érték- és művelődéskutatási műhely Kultúra-, érték- és művelődéskutatási műhely
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A műhely célja: A tanterv kereteit meghaladó (attraktív és fajsúlyos) művelődéstörténeti témák feldolgozása, a forráskutatásokra és alapkutatásokra való ösztönzés, a hallgatók tehetségének és téma iránti érdeklődésének kibontakoztatása, elmélyítése, figyelemfelkeltő, vonzó, közvetlen prezentáló módszerek alkalmazásával.
Bővebben...
Matematika és informatika Matematika és informatika
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A műhely képzésének fő sajátosságai:  A hallgatók érdeklődésének felkeltése a nem hagyományos matematikaoktatási módszerek iránt, kézzelfogható eszközök készítésével, interaktív foglalkozások tervezésével. A műhely egyik legjelentősebb sajátossága az online kommunikáció és az IKT eszközök intenzív alkalmazása
Bővebben...
Néprajzi Műhely Néprajzi Műhely
Dátum: 2015.10.09. 08:00
A néprajzi műhely a népi kultúra egyes témáival, annak rendszerben való elhelyezésével, alkalmazott formáival szeretné megismertetni a hallgatókat részben konkrét közös kutatásokon, részben pedig gyakorlatban hasznosítható tudásanyag elsajátításán keresztül. A Néprajzi Műhely célja, hogy a résztvevők  megtanulják alkalmazni a néprajzi kutatások módszereit, hogy felismerjék a saját környezetükben található  néprajzi értékeket, azt szakszerűen feltérképezzék és a hozzá köthető szakirodalmi példák segítségével az adott kulturális jelenség magyar és európai párhuzamait identifikálják, valamint megtanulják, hogy az oktatásban ezt az ismeretanyagot gyakorlatban hogyan  tudják alkalmazni.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.