Motiváció Hallgatói Mentorprogram

Létrehozva: 2014.12.10. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 22:16

A 2007 óta működő program kezdetekor egy pedagógusjelöltekből álló mentorhálózatot szerveztünk a szegedi és a hódmezővásárhelyi deszegregációs intézkedés támogatása érdekében. A későbbiekben az intézkedések keretében nem érintett tanulók támogatásának felvállalásával lokális szinten működő hátránykompenzáló programmá alakult át a Hallgatói Mentorprogram. A 2014/2015. tanévig elsősorban közoktatási intézményekben dolgoztak a mentorhallgatók, jelenleg főként a Motiváció Tanodák munkáját segítik.

A mentorhallgatók mindenkori feladata, hogy segítsék a hátrányos helyzetű, többségében roma származású általános és középiskolás tanulók tanulmányi eredményességét, enyhítsék beilleszkedési nehézségeiket, illetve csökkentsék az iskolai és a tanodai pedagógusok terheit. A program megvalósítása során már több mint 200 egyetemi hallgató számára szerveztünk felkészítést és gyakorlatszerzési lehetőséget.
A program keretében együttműködünk a Szegedi Tudományegyetem Felnőttképzési Intézetével és Neveléstudományi Intézetével. A program egyes elemeit adaptálta a Miskolci Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, illetve az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara. A program első öt évét a Roma Education Fund támogatta, a hetedik tanév a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretein belül valósult meg. A Motiváció Műhely tagjai mindannyian a Hallgatói Mentorprogram megvalósítói, korábbi mentorai közül kerültek ki.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.