Módszertani közlöny

Módszertani Közlöny (Metodički glasnik) je časopis Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici u okviru Univerziteta u Novom Sadu. Časopis se uređuje prema profilu fakulteta. Bavi se pitanjima u vezi metodike, objavljuje izvorne radove, stručne članke i prevode. Publikacija u nekim slučajevima daje mesta i radovima studenata i pedagozima.

Teme i način obrade oslikava prirodu institucije Učiteljskog fakulteta, multidiscipliniranost, i stalno širenje strukturu obrazovanja. Između ostalog i zbog bogaćenja te obrazovne strukture moraju se uzeti u obzir razne oblasti nauke kod diskusije o metodici. Kod obrade tema ne sme se izgubiti iz vida autonomija, odnosno priroda pojedinih naučnih disciplina, trebaju se poštovati specifičnost znanja i materijal koji obuhvata činjenice.

Časopis razmišlja u stručnim metodikama. Smatra važnom, ujedno poziva i prema mogućnostima asistira u uspostavljanju kontakata između raznih metodičkih struka, a u nekim slučajevim gde već postoji intenzivan odnos, tamo pomaže u sačuvanju tih. Prenos, razmena znanja ima obostranu korist, naučnu i kreativnu moć, koja se manifestuje u praksi obrazovne delatnosti. Vaspitanje i obrazovanje je od ključne važnosti kod predaje znanja, usavršavanja kompetencije. Tako se može poboljšati efikasnost, funkcionalnost, odnosno celi kontekst vaspitanja i obrazovanja, može se podići na viši nivo.

Módszertani Közlöny (Metodički glasnik) je recenzirani časopis. Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije ovaj glasnik je svrstio u izdanja sa obeležjem M53.

Dr Otto Beke
Dr. Beata Grabovac
glavni urednici

 

 

Módszertani Közlöny (M53)

2010 | 2012

2013 | 2014 | 2015 | 2016

 2017 | 2018 | 2019 | 2020

2021 | 2022

doiFil

Digitalni repozitorijum Narodne biblioteke Srbije
Lista kategorizovanih naučnih časopisa

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.