Módszertani közlöny

Módszertani Közlöny (Metodički glasnik) je časopis Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici u okviru Univerziteta u Novom Sadu. Časopis se uređuje prema profilu fakulteta. Bavi se pitanjima u vezi metodike, objavljuje izvorne radove, stručne članke i prevode. Publikacija u nekim slučajevima daje mesta i radovima studenata i pedagozima.

Teme i način obrade oslikava prirodu institucije Učiteljskog fakulteta, multidiscipliniranost, i stalno širenje strukturu obrazovanja. Između ostalog i zbog bogaćenja te obrazovne strukture moraju se uzeti u obzir razne oblasti nauke kod diskusije o metodici. Kod obrade tema ne sme se izgubiti iz vida autonomija, odnosno priroda pojedinih naučnih disciplina, trebaju se poštovati specifičnost znanja i materijal koji obuhvata činjenice.

Časopis razmišlja u stručnim metodikama. Smatra važnom, ujedno poziva i prema mogućnostima asistira u uspostavljanju kontakata između raznih metodičkih struka, a u nekim slučajevim gde već postoji intenzivan odnos, tamo pomaže u sačuvanju tih. Prenos, razmena znanja ima obostranu korist, naučnu i kreativnu moć, koja se manifestuje u praksi obrazovne delatnosti. Vaspitanje i obrazovanje je od ključne važnosti kod predaje znanja, usavršavanja kompetencije. Tako se može poboljšati efikasnost, funkcionalnost, odnosno celi kontekst vaspitanja i obrazovanja, može se podići na viši nivo.

Módszertani Közlöny (Metodički glasnik) je recenzirani časopis. Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije ovaj glasnik je svrstio u izdanja sa obeležjem M53.

Dr Otto Beke
Dr. Beata Grabovac
glavni urednici

 

Módszertani Közlöny (M53)

 

2010 Vol 1. Num 1.
2012 Vol 2. Num 1.
2013 Vol 3. Num 1.
2014 Vol 4. Num 1.
2015 Vol 5. Num 1.
2016 Vol 6. Num 1.
2017 Vol 7. Num 1.
2018 Vol 8. Num 1.
2019 Vol 9. Num 1.
2020 Vol 10. Num 1.
2021 Vol 11. Num 1.

2022 Vol 12. Num 1.
2023 Vol 13. Num 1.

doiFil

Digitalni repozitorijum Narodne biblioteke Srbije
Lista kategorizovanih naučnih časopisa

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.