Médiakör

A műhelyfelelős oktató: Takács Izabella, Vukov Raffai Éva

A műhely célja:

A Kör célja egy olyan webfelület kialakítása, szerkesztése és aktualitásokkal történő feltöltése, amelyet a hallgatók tartanak fenn.  Az (újság)írói kompetenciák gyakorlására és/vagy kialakítására szolgáló funkció mellett lehetőséget ad a hallgatók aktuális közügyeinek  interaktív megvitatására, az egyetemen és a közéletben történő eseményekről történő hírek publikálására, valamint hallgatói munkák megjelentetésére. 

A MÉK egy specifikus tevékenységet lát el,mely nem kötött óraszámmal működő tevékenység, hanem folyamatos munkamódszer, amellyel a hallgatókat a sajtótevékenységekre is felkészítjük, íráskészségüket fejlesszük, valamint a közéleti eseményeken való jelenlétükkel  világpolgárokká neveljük őket. 

A műhely képzésének fő sajátosságai:

 

Módszerek:

Eredmények:

- Kutatás

- Beszámoló megjelentetése a Kart érintő eseményekről

- Megfigyelés

- Rendezvények eseményeiról netes felületen megjelentetett beszámoló

- Írásgyakorlat

- Riport/interjú készítése Karunk dolgozóival vagy vendégeivel

A Green Box technológiáról beszélgettünk dr. Námesztovszki Zsolttal A Green Box technológiáról beszélgettünk dr. Námesztovszki Zsolttal
Írta: Csóka Szabolcs Dátum: 2015.12.02. 08:00
A tudatos és a biztonságos internet használat érdekében új online-kurzus indul, melynek egyik fő koordinátora Dr. Námesztovszki Zsolt. A kurzus elsősorban a vajdasági magyar középiskolásokat célozza meg – hiszen ők is a felhasználók népes tömegét képezik, bár nem minden esetben jól és biztonságosan teszik azt –, azonban a tervek szerint a későbbiekben ez egy akkreditált pedagógusképzéssé növi majd ki magát.
Bővebben...
Népi kézművesség - Hangolódás az ünnepekre Népi kézművesség - Hangolódás az ünnepekre
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.12.02. 08:00
Mint arról már korábban is írtam, a negyedik évfolyam, óvóképző szakán, a választható tantárgyak között szerepel, a Népi kézművesség, melyet Raffai Judit tanárnő vezet. A tantárgy keretein belül a régi mesterségekkel, valamint a népművészettel ismerkednek meg a hallgatók.
Bővebben...
14. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia 14. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia
Írta: Huszka Lilla Dátum: 2015.11.23. 08:00
November 13-a és 15-e között immár 14. alkalommal rendezték meg a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát. Az idei rendezvény – amelynek most a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola adott otthont – középontjában a fény nemzetközi éve lévén, a fény szerepelt. A konferencián olyan egytemi és főiskolai hallgatók vehettek részt, akik valamilyen tudományos kutatást végeztek.
Bővebben...
Emlékezés 1956-ra Emlékezés 1956-ra
Írta: Nagy György Szilvia, Szakács Tamás Dátum: 2015.10.27. 08:00
A magyar nemzet 12 napra kivívta saját függetlenségét, ez jelentette a kommunizmus végét számukra. 1956. október 23-ának 59. évfordulóját ünnepeltük pénteken. Volt szerencsém részt venni a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti egyesület táncdrámáján, ami a Népszínház Jadrán színpadán került bemutatásra.
Bővebben...
Gólyáknak sorakozó Gólyáknak sorakozó
Írta: Szakács Tamás, Schwarz Marc, Valkovics Dániel, Nagy György Szilvia Dátum: 2015.10.19. 08:00
„A tanév első egetrengető bulija! Gólyáknak sorakozó! Eljött a beavatás ideje! Hiába vagy első éves és az iskolapadban kezdő, itt most tapasztalt játékos lehetsz TE is! Tapasztalt játékosok pakolnak oda az éjszakának, amiből TE sem és a felsőbbévesek sem maradhatnak ki!” – írták az MTTK azaz a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar gólyabuli szervezői.
Bővebben...
Tanácskozás az anyanyelvről az MTTK-n Tanácskozás az anyanyelvről az MTTK-n
Dátum: 2015.10.19. 08:00
Különbséget kell tenni a szórványmagyarság és a tömbmagyarság anyanyelvoktatása között – hangzott el egyebek mellett az Anyanyelvi nevelés és nyelvi revitalizáció című tudományos konferencián, Szabadkán. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon megtartott rendezvényen a szerbiai szakemberek mellett részt vettek még szlovéniai, erdélyi és magyarországi oktatók és kutatók is.
Bővebben...
Népi kézművesség Népi kézművesség
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.10.13. 08:00
A negyedik évfolyam, óvóképző szakán, a választható tantárgyak között szerepel, a Népi kézművesség nevet viselő tantárgy is. A hallgatókat Raffai Judit tanárnő kalauzolja el a régi mesterségek világába, valamint  különböző népi szokásokkal is megismerkednek. Mivel beköszöntött az ősz, illetve az őszi termések betakarításának időszaka, így a mai órán (2015.10.12) a hallgatóknak elmesélte, hogyan is működött régen a kukorica betakarítása.
Bővebben...
Továbbképzések az interaktív tábla használatáról Továbbképzések az interaktív tábla használatáról
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.09.28. 08:00
Nem véletlen, hogy egyre több helyen olvashatjuk és hallhatjuk azt a mondatot, miszerint: „A 21. század a digitális ember kora”, hiszen az elmúlt években igen nagy mértékben megváltozott az emberek magán- és munkahelyi élete is. Ennek oka pedig nem más, mint a technika vívmányainak rohamos fejlődése.
Bővebben...
Beszédművelés Beszédművelés
Írta: Huszka Lilla Dátum: 2015.06.10. 08:00
Kedden délelőtt a második évfolyam hallgatói rendhagyó záróvizsgát tettek Beszédművelésből, amellyel elnyerték az oktató, prof. dr. Bene Annamária tetszését és dicsérő szavait is. A ünnepélyes kurzuszárást a díszteremben tartották, ahol Weöres Sándor Bóbita című kötetének verseit adták elő.
Bővebben...
Gyereknap 2015 Gyereknap 2015
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.06.09. 08:00
Gyermeknapot szerveztek a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói június 6-án, szombaton a belvárosban. Az eseményre negyedik alkalommal került sor. A rendezvény az eddigi legsikeresebbnek bizonyult, mivel előző években leginkább  csak környezetismeret köré csoportosultak játékaink, idén viszont úgy gondoltuk, hogy kibővítjük és több tantárgyat is megpróbálunk közelebb hozni a gyermekekhez.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.