Médiakör

A műhelyfelelős oktató: Takács Izabella, Vukov Raffai Éva

A műhely célja:

A Kör célja egy olyan webfelület kialakítása, szerkesztése és aktualitásokkal történő feltöltése, amelyet a hallgatók tartanak fenn.  Az (újság)írói kompetenciák gyakorlására és/vagy kialakítására szolgáló funkció mellett lehetőséget ad a hallgatók aktuális közügyeinek  interaktív megvitatására, az egyetemen és a közéletben történő eseményekről történő hírek publikálására, valamint hallgatói munkák megjelentetésére. 

A MÉK egy specifikus tevékenységet lát el,mely nem kötött óraszámmal működő tevékenység, hanem folyamatos munkamódszer, amellyel a hallgatókat a sajtótevékenységekre is felkészítjük, íráskészségüket fejlesszük, valamint a közéleti eseményeken való jelenlétükkel  világpolgárokká neveljük őket. 

A műhely képzésének fő sajátosságai:

 

Módszerek:

Eredmények:

- Kutatás

- Beszámoló megjelentetése a Kart érintő eseményekről

- Megfigyelés

- Rendezvények eseményeiról netes felületen megjelentetett beszámoló

- Írásgyakorlat

- Riport/interjú készítése Karunk dolgozóival vagy vendégeivel

Nyári képzés Susarán Nyári képzés Susarán
Írta: Sós Nóra Dátum: 2016.08.19. 08:00
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar néhány hallgatója (Ábrahám Gréta, Bartuc Bettina, Csipa Henrietta, Szabó Bernadett, Sós Nóra), nyári továbbképzésen vett részt Fejértelepen (Susarán). A képzés, augusztus 11–16-a között került megrendezésre dr. Szőke Anna, a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének elnöke szervezésében.
Bővebben...
Környezetvédelmi vándorkiállítás Környezetvédelmi vándorkiállítás
Írta: Czékus Géza Dátum: 2016.03.07. 08:00
Környezetvédelmi vándorkiállítást szerveztek a Szabadkai Széchenyi I.Á.I tanulói és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói
Bővebben...
Karácsonyi jótékonysági akció Karácsonyi jótékonysági akció
Írta: Sós Nóra Dátum: 2015.12.21. 08:00
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzatának másod-, és harmadéves hallgatóinak vezetésével sikeresen zárult a karácsonyi jótékonysági akció. Mint minden évben, így idén is jótékonysági akciót szerveztünk, hol intézményeket, hol pedig családokat segítünk. Ebben az évben a szabadkai Bővíz családnak tudtunk örömet szerezni.
Bővebben...
Bábos betlehemesek Bábos betlehemesek
Írta: Sós Nóra Dátum: 2015.12.15. 08:00
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon december 14-én vendégszerepelt az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Ciróka bábcsoport.
Bővebben...
Műhelymunka Pacséron és Szabadkán Műhelymunka Pacséron és Szabadkán
Írta: Nagy Lilla Dátum: 2015.12.14. 08:00
Az EDU-PORT civil szervezet megnyert egy pályázatot a Tartományi Titkárságnál, melyben a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói vehettek részt, a pályázat címe: Fenntartható fejlődés - ökológiai lábnyom. A képzés keretein belül a tanító és óvodapedagógusok mélyebb betekintést nyerhettek a környezetvédelembe, de a legnagyobb hangsúly az újrahasznosításon volt.
Bővebben...
Látogatás a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 4.c osztályában Látogatás a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 4.c osztályában
Dátum: 2015.12.09. 08:00
Az MTTK hallgatóiból alakult együttes 2015. december 8-án a szabadkai Jovan Jovanović  Zmaj Általános Iskola 4.c osztályának tartott egy rendhagyó zeneórát.  A ritmikára, motorikára és zeneiségre épülő másfél órás foglalkozáson a gyerekek remek hangulatban, játszva tanultak, és hallgatóink is jól érezték magukat.  A tanító néni és az iskola pedagógusa is örömmel fogadta hallgatóinkat, akik  nagyszerűen koordinálták a foglalkozás menetét.
Bővebben...
Mikulás-nap a gyerekeknek Mikulás-nap a gyerekeknek
Írta: Sós Nóra Dátum: 2015.12.09. 08:00
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar  HÖK-ös  csapata december 4-én Mikulás-napot szervezett. Az előadás kerettörténete egy mese volt, amelynek során a kicsik és nagyok bepillantást nyerhettek a Mikulás otthonába, ahol részesei lehettek a nagy készülődésnek. Versekkel és  –  a karon alakult kis együttes előadásában elhangzott – dalokkal tettük színesebbé az eseményt.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.