Médiakör

A műhelyfelelős oktató: Takács Izabella, Vukov Raffai Éva

A műhely célja:

A Kör célja egy olyan webfelület kialakítása, szerkesztése és aktualitásokkal történő feltöltése, amelyet a hallgatók tartanak fenn.  Az (újság)írói kompetenciák gyakorlására és/vagy kialakítására szolgáló funkció mellett lehetőséget ad a hallgatók aktuális közügyeinek  interaktív megvitatására, az egyetemen és a közéletben történő eseményekről történő hírek publikálására, valamint hallgatói munkák megjelentetésére. 

A MÉK egy specifikus tevékenységet lát el,mely nem kötött óraszámmal működő tevékenység, hanem folyamatos munkamódszer, amellyel a hallgatókat a sajtótevékenységekre is felkészítjük, íráskészségüket fejlesszük, valamint a közéleti eseményeken való jelenlétükkel  világpolgárokká neveljük őket. 

A műhely képzésének fő sajátosságai:

 

Módszerek:

Eredmények:

- Kutatás

- Beszámoló megjelentetése a Kart érintő eseményekről

- Megfigyelés

- Rendezvények eseményeiról netes felületen megjelentetett beszámoló

- Írásgyakorlat

- Riport/interjú készítése Karunk dolgozóival vagy vendégeivel

Than-óra Than-óra
Írta: Mester Bettina Dátum: 2017.04.26. 09:30
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar másod- és harmadéves hallgatói dr. Beke Ottó és dr. Samu János tanárok vezetésével, részt vettek a Than Elmékházban rendezett előadáson, amelyet 2017. április 25-én tartottak meg.
Bővebben...
Gyereknap az MTTK-án – 2016 Gyereknap az MTTK-án – 2016
Írta: Zsoldos Buzás Brigitta Dátum: 2016.06.07. 08:00
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar az Európai Fenntarthatóság Hét eseményeihez csatlakozva készült saját – a fenntartható fejlődés lehetőségeit megismertető – programokkal az elmúlt héten. Ezen rendezvénysorozat záróeseményeként került sor június 4-én, szombaton délelőtt, a Gyereknap megrendezésére.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.