Ladik Katalin szerzői estje Szabadkán

Létrehozva: 2016.11.16. 08:00
Módosítva: 2016.11.17. 08:57

Ladik Katalin szerzői estjét tartották meg a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dísztermében kedd este. Az MTTK hallgatói és az érdeklődők a költő érzelmi világát jellemző kisfilmet tekinthették meg, majd Samu János beszélgetett az alkotóval munkásságáról, illetve A víz emlékezete című kötetéről. A szerző a kiadványban a víz különböző megjelenési formáit írja le saját látásmódjában.

Ladik Katalin, költőt hallják: „A víz az, amely nagyon sok titkot tartalmaz. Már a halmazállapota is, számomra legalábbis, megfoghatatlan és mégis állandóan változó. Szerintem a változás nagyon lényeges az ember életében, a változékonyságra való hajlam. Az, hogy az ember tudjon alkalmazkodni, mint a víz. Olyan korban élünk, amikor nagyon fontos tudni felmérni a helyzetet, és ha kell, alkalmazkodni, ha kell, akkor ellenállni.”

forrás

Címkék

Kapcsolódó galéria

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.