Kevesen jelentkeztek idén a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra

Létrehozva: 2014.09.02. 08:00 Módosítva: 2016.10.25. 21:21

Mindössze négyen jelentkeztek a pótfelvételire a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az előrelátott 55 helyből júliusban csak 22-őt töltöttek be, így akik csak most jelentkeztek, szintén állami költségvetésen folytathatják tanulmányaikat. A Tanítóképző Karon összesen 35 államilag támogatott hely volt.

Kevesen jelentkeztek idén a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra

„Ez az év egy valóban kirívó év, hiszen a korábbi két évben rögtön az első körben betöltöttünk minden helyet. Ennek az okait már előre sejtettük, hiszen a Magyar Nemzeti Tanács felmérése alapján már látszott, hogy nagyon sok hallgató jelölt külföldön folytatja tanulmányait. Nagyon sajnáljuk, hogy akinek volt lehetősége, nem választotta azt, hogy itthon egy felsőoktatási intézményben magyarul tanulhasson” – nyilatkozta Takács Márta, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dékánja.

forrás

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.