Jótékonysági est az MTTK-n

Létrehozva: 2016.04.20. 08:00
Módosítva: 2017.01.10. 17:56

Jótékonysági est az MTTK-n

Az MTTK Bandhez egy dal erejéig Zsiga Pál is csatlakozott

Ma este tartották jótékonysági koncertjüket a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói. Az esten befolyt összeget a nemrégiben szívátültetésen átesett Ferenc Lajosnak ajánlották fel, ezzel is hozzájárulva a továbbiakban szükséges gyógykezelésekhez.

A rendezvénnyel párhuzamosan a szabadkai Műszaki Főiskola is gyűjtést szervezett Ferenc Lajos részére a saját hallgatóik köreiben.

A rendezvényt dr. Czékus Géza dékánhelyettes nyitotta meg, köszöntőjében kifejezte abbéli örömét, hogy sokan megjelentek az eseményen és egy nemes cél mögé álltak. Mint elmondta, az utóbbi években a kar Hallgatói Önkormányzata egyre aktívabb és egyre több jótékonysági programot szerveznek, igyekeznek megtenni, amit csak tudnak. Kiemelte, ez a hozzáállás a képzést is tükrözi, amelynek nem titkolt célja, hogy humánus és segítőkész embereket neveljen.

A koncertet a kar nemrégiben alakult MTTK Bandje és Hallgatói Önkormányzata szervezte, Nagykanász Viola, a dékáni hivatal vezetőjének közreműködésével.

A rendezvényen a házigazdák mellett felléptek még a Svetozar Marković Gimnázium tanulói egy verses összeállítással, a Phrenia és a Contradictions zenekarok, valamint Borsos Dóra, a Belgrádi Zeneakadémia Jazz-ének szakának másodéves hallgatója és az Arany Páva díjas Török Noémi, aki jelenleg a Szabadkai Zeneiskola etnomuzikológia szakán tanul, valamint közreműködött még Zsiga Pál, a Szabadkai Zeneiskola tanára, a Garden Quartett tagja.

Csóka Szabolcs, az MTTK hallgatója, a rendezvény egyik szervezője elárulta, hogy a vendégfellépők megválasztásakor igyekeztek arra törekedni, hogy a Vajdaság több településéről is érkezzenek előadók, valamint próbáltak a középiskolás korosztályt is bevonni ebbe a kezdeményezésbe. Hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is szerveznek majd hasonló jellegű rendezvényeket.

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.