Jó módszer – érdekes óra, színvonalas oktatás

Létrehozva: 2013.05.26. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 20:12

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar volt a házigazdája szombaton annak a módszertani konferenciának, amelyen a Kárpát-medence több országából, a szerbiai, horvátországi, boszniai felsőoktatási intézményekből egyaránt érkeztek előadók. Ők tartottak előadást módszertani kérdésekről a tanítóképző kar hallgatóinak és az iskolákból, óvodákból érkezett tanítóknak, óvónőknek. A tanítás módszertanáról tartott konferencián minden tudományterület képviseltette magát, olyan szakemberek tartottak előadást, akik egy-egy adott tantárgy módszertanát kutatják, oktatják.

A módszertani tudás nélkül nemigen beszélhetünk olyan ismeretátadásról, amely színvonalas, ugyanakkor a diákok számára is érdekes, vonzó. Mint a megnyitón dr. Takács Márta, a tanítóképző kar megbízott dékánja egyebek között elmondta, nagyon fontos, hogy az utóbbi időben az alaptudományok képviselői elismerik, hogy a módszertan is tudomány, nagyon komolyan kell vele foglalkozni. Azok ülnek a hallgatóság soraiban, akik hivatásuknak érzik a tanítást, nevelést, és hajlandóak más tapasztalatait meghallgatni, tanulni az elismert szakemberektől. Szólt arról is, az, hogy ennyi országból érkeztek az előadók, bizonyítja, hogy a tanítóképző komoly nemzetközi kapcsolatokat épített ki.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.