Játszottunk, tanultunk

Létrehozva: 2014.06.23. 08:00 Módosítva: 2016.10.25. 21:00

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói a hétvégén harmadik alkalommal szervezték meg Szabadkán a gyereknapot, melyen mintegy ötven 5 és 10 év közötti gyermek vett részt. A kar hallgatói, leendő tanítói játékkal egybekötött foglalkozások révén az egészséges életmódot, a sportot és a környezetvédelmet próbálták népszerűsíteni a kicsik körében.

Mintegy ötven 5 és 10 év közötti gyermek vett részt a gyereknapon (Fotó: Sztojánovity Lívia)

Mintegy ötven 5 és 10 év közötti gyermek vett részt a gyereknapon (Fotó: Sztojánovity Lívia)

Kovács Cintia, a gyereknap főszervezője elmondta, úgynevezett bázispontokat állítottak fel, melyek mindegyikén különféle foglalkozások zajlottak. Az egyik bázison a környezetvédelemhez kapcsolódóan papírállatokat készítettek a gyerekek, a kommunikációs bázison az egészséges életmódról beszélgettek, különféle játékokban, versenyekben vehettek részt, például külön kellett választaniuk az egészségeseket az egészségtelen ételektől, egy papírfolyóból ki kellett válogatniuk a szemetet, fákat készítettek tenyérlenyomataikkal, de volt arcfestés is, és minden egyes bázisponton kaptak képeket, melyeket beváltva a felállított trambulint is kipróbálhatták.

– Szabadka összes iskolájában meghirdettük rendezvényünket, s az idei gyereknapot sokkal nagyobb érdeklődés kísérte, mint korábban, és mi is sokkal felkészültebbek és rugalmasabbak voltunk. Rendezvényünkkel szerettünk volna lehetőséget adni a gyerekeknek, hogy játsszanak, melyre az iskolában nincs annyi lehetőségük, s ezzel együtt alkossanak, beszélgessenek és kötetlen formában tanuljanak – mondta el Cintia.

A Széchenyi István Általános Iskola másodikosai, Berec Vivien, Mészáros Bakos Dorina és Szalai Anett nagyon élvezték a gyereknapot, mint mondták, mindegyik játék nagyon jó volt.

– Tanultam ma újat is, például hogy ne szemeteljünk, meg egészséges ételeket együnk, zöldségféléket, gyümölcsöket, amiket én is szoktam enni, de néha egészségtelen dolgokat is szoktam fogyasztani, például hamburgert, de majd ezentúl jobban odafigyelek, hogy ilyesmi ne forduljon elő. Ugráltam a trambulinon, meg arcfestésen is voltam, kék virágokat és pillangót rajzoltak az arcomra – mondta Vivien.

– Nagyon tetszett a mai nap, papírból készítettem elefántot meg szemüveget, és én is sok újat tanultam az egészséges táplálkozásról, meg hogy sokat kell sportolni. Én például úszom és teniszezem... Meg nem szabad szennyeznünk a környezetet – tudtuk meg Anettől.

– Nekem minden tetszett, játszottunk, volt arcfestés – én egy pillangót kértem, és nagyon szép lett –, meg tanultunk is, például hogy ne szennyezzük a környezetet, meg hogy sportoljunk. Én is járok teniszezni meg néha úszni is – árulta el Dorina.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.