Hatvannégy friss diplomás

Létrehozva: 2017.03.11. 08:00

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon pénteken diplomaosztó ünnepségre került sor, amely során 64 friss diplomást üdvözölhettünk. Az egybegyűlteket, az MTTK diplomás hallgatóit dr. Lepeš Josip ügyvezető dékán köszöntötte.

– Nagyon jó, hogy a diplomaosztás minden évben márciusra esik, a magyar nemzet egyik nagy ünnepének hónapjára. A diplomaosztás is egyfajta győzelem, a tudatlanság és a sötétség felett. A diplomák új lehetőségeket jelentenek a jövőre nézve. Egy nemzet annyira nagy, amennyire azt elhiszi magáról vagy annyira kicsi, amennyire meghunyászkodik. Hiszem, hogy a nemzettudat és a tudás birtokában, és talán a jelen sötét felhőinek ismeretében, karunk új diplomásai képesek a leendő generációkba elültetni annak fontosságát, hogy megtalálják a helyüket Vajdaságban. Sok a pesszimista kijelentés a magyarság fogyásával kapcsolatban, ez most egy ilyen helyzet, amit a tudással kell megváltoztatni – mondta Lepeš Josip, és ennek kapcsán azt is tanácsolta a diplomásoknak, hogy legyenek jelen a közéletben. A friss diplomásoknak dr. Czékus Géza, az MTTK oktatással megbízott dékánhelyettese és dr. Námesztovszki Zsolt pénzügyi-fejlesztési dékánhelyettes is gratulált.

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.