Gólyáktól hangos a Túrú-tanya

Létrehozva: 2016.09.16. 08:00
Módosítva: 2016.10.26. 15:37

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar kétnapos tábora

Az egyetemi kar hallgatói önkormányzata az idén is megszervezte a 2016/2017-es tanévre iratkozott tanulói számára a már hagyományosnak mondható gólyatábort. A jövendőbeli óvó- és tanítóképzősök – mintegy harmincan – a horgosi Túrú-tanyán töltenek el két napot, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak egymással, a felsőbb évfolyamokra járókkal és a tanárokkal.

Csapatépítő játék (Jenei Klementina felvétele)

A tegnap kezdődött táborba a diákokat a magyarkanizsai önkormányzat jóvoltából autóbusz szállította a helyszínre, ahol a hallgatói önkormányzat vezetői mellett Czékus Géza, a kar prodékánja, továbbá Sors Róbert, Horgos helyi közösség elnöke és Kávai Szabolcs, az önkormányzat oktatással megbízott tanácstagja üdvözölte őket.

Mindannyian reményüket fejezték ki, hogy a diákok jól fogják magukat érezni a hangulatos tanyán, emellett a társaságnak sikerül még a tanulmányok megkezdése előtt összekovácsolódnia.

Csóka Szabolcs, a tanítóképző kar hallgatói önkormányzatának elnöke elmondta:

– Formálisan a karral egyidős a szervezet, aminek május óta vagyok a koordinátora. A huszonegy tagú csapat hét rendezvényt szervez minden évben. Az első a sorban a gólyatábor, ezt követi a gólyabuli, majd a Mikulás-napi műsor, a vizsgaeltemető bulinak nevezett összejövetelünk, a sportnap, az évzáró buli és a gyereknap. Az első gólyatábort a ’94-es generációnak szervezték a Róka-tanyán, a rá következőt itt, Horgoson, majd tavaly ismét a Róka-tanyára tértünk vissza, idén pedig a Túrú-tanyát tartottuk a legalkalmasabbnak a tábor lebonyolítására. Az egésznek az a lényege, hogy megismerjék egymást a hallgatók, kicsit közvetlenebb kapcsolatba kerüljünk egymással, hogy az elsősök merjenek majd tőlünk kérdezni a tanév kezdetén, ismerősökként üdvözöljük egymást a folyosón. Az első héten lesz még egy tájékoztató előadásunk is, ahol megmutatjuk nekik, hogyan kell kitölteni egy vizsgabejelentőt, ha ösztöndíjat igényelnek, hova kell fordulniuk, milyen dokumentumokat kell beszerezniük. E két nap alatt csapatokba soroljuk a diákokat, igyekszünk úgy kialakítani a társaságokat, hogy eddig egymásnak még idegen emberek kerüljenek össze. Az lényegtelen, hogy ugyanazon a szakon tanulnak-e, vagy sem, ők egy évfolyam, nekik össze kell tartaniuk, mert főleg elsőben minden órájuk együtt van. A kötelezettségeik ugyanazok lesznek, az nem árt, hogyha megismerik egymást. Minden tanárunknak is küldtünk meghívó e-mailt, úgyhogy a diákok velük is találkozhatnak már a tanév kezdete előtt.

Horgosi lévén otthonosan mozog a helyszínen Sós Nóra, a hallgatói önkormányzat alelnöke, aktívan kiveszi a részét a szervezésből:

– Önkormányzatunk tagjai színes programokkal készülnek az első éves hallgatóknak, többek között ismerkedős és csapatversenyeken vehetnek részt, emellett lesz borkóstoló, a hajnalig tartó jó hangulatról pedig Nyári Ádám gondoskodik majd. A szórakozás mellett fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok közelebbről megismerkedjenek egymással és a felsőbb évfolyamos hallgatókkal, valamint önkormányzatunk tevékenységével. Ezekre a gólyatábor második napján előadások formájában lehetőséget is adunk, ahol a Vajdasági Ifjúsági Fórum is bemutatkozik. Munkánkban a VIFÓ is segít, így közös erővel szervezzük meg a csapatversenyeket. Az előző évek már kellő bizonyítékul szolgáltak, hogy gólyatáboros kezdeményezésünk jelentősen hozzájárul a hallgatói élet kialakulásához. E két napban érdekes, szórakoztató csapatjátékokon kell bebizonyítaniuk, hogy képesek az együttműködésre, emellett megmutathatják kreativitásuk határtalanságát, rátermettségüket, és tanúbizonyságot tehetnek arról, hogy méltó hallgatói lesznek karunknak.

forrás

Címkék
Kapcsolódó cikkek
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.