Fizikáról és pozitív pszichológiáról

Létrehozva: 2012.11.14. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 19:26

Választható kurzus keretében tanulhatnak a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű és a roma gyerekekkel foglalkozni szándékozó tanítóképzős és óvóképzős hallgatók a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon a szabadkai MTTK és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete közös IPA-projektumának köszönhetően. Ahogyan azt T. Molnár Gizella , az intézet vezetője és Lepes Josip , az MTTK dékánhelyettese elmondta, a napokban kapták meg az értesítést, hogy sikeresen szerepeltek a pályázaton, és 2013. május 1-jén el is kezdik realizálni a programot, amelynek célja, hogy segítsék a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű és a roma gyerekek szociális és tanulmányi integrációját. A két intézmény a 2013/14-es tanévben a hátrányos helyzetűek mentorálására alakít ki képzési programot választható kurzus formájában: az úgynevezett mentorprogramban 15 hallgató vehet részt, az érdeklődők közül személyes interjúk formájában választják ki a legalkalmasabbakat, akik elméleti felkészítés után a gyakorlati munkát a horgosi általános iskolában végzik, ahol jelentős számú roma gyerek tanul.

A mentorok tanítás után 2-3 gyerekkel foglalkoznak majd itt, de nemcsak a gyerekekkel találkoznak rendszeresen, hanem a szülőkkel is tartják a kapcsolatot, valamint a szegregáció elkerülése végett közös programokat is szerveznek a többségi tanulókkal.

Lepes Josip hangsúlyozta, szeretnék, ha ez a képzés az IPA-programban foglalt ideje után is folyamatos lehetne, ezért jövő ősszel a kar akkreditációs folyamatában is előterjesztik, és amennyiben sikerül akkreditálni, akkor nemcsak az alapképzésben részt vevő leendő tanítók és óvodapedagógusok számára, hanem akár gyakorló pedagógusok számára is elérhető lehetne továbbképzés formájában.

Magyar Szó

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.