Fenntartható fejlődés műhely

Létrehozva: 2015.10.09. 08:00 Módosítva: 2017.02.14. 08:25

A műhelyfelelős oktató: Major Lenke

A műhely tagjai: Bagány Ágnes, Horák Rita

lenkemttk@gmail.com

A műhely célja:

A műhely általános célja a tanítóképzős hallgatók fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteinek és környezettudatos magatartásának fejlesztése a társadalomtudományi- és módszertani tartalmak összekapcsolása, saját tapasztalatokra épülő kutatás, valamint a kisiskolások számára szervezett fejlesztő munka által, a fenntartható fejlődés elveinek közvetítésével.

A műhely feladatai:

  • Vajdasági alsó tagozatos tanulók környezeti attitűdjének, az attitűd értékét befolyásoló tényezőknek és szociális megfelelési indexének vizsgálata kérdőíves felmérés segítségével.
  • Tanítóképzős hallgatók önálló kutatási eredményeinek bemutatása diákköri és módszertani konferencián.
  • Tanítóképzős hallgatók kutatásmódszertani ismereteinek fejlesztése.

Természeti-és társadalmi tartalmakba ágyazott,jól adaptálható környezeti nevelési program kidolgozása alsó tagozatos tanulók számára.

Módszerek: Eredmények:
Előadás (1) Kutatásmódszertan előadás (adatgyűjtés, adatbevitel, adatelemzés, szakirodalom kutatása, tanulmányírás).(2) A fenntartható fejlődés és környezeti nevelés alapvető fogalmainak és szakirodalmi forrásainak bemutatása.
Kutatás A környezeti attitűd értékének, az értékeket befolyásoló háttértényezőknek és a társadalmi megfelelés iránti igény mértékének kérdőíves vizsgálata vajdasági alsó tagozatos diákok körében.
Pedagógiai munka Élményszerű, a környezeti nevelés és a fenntartható fejlődés témakörét feldolgozó tanórai és tanórán kívüli foglalkozások tervezése általános iskolás tanulók számára.
Publikáció Nevezés a Vajdasági Magyar Diákköri Konferenciára és az MTTK által szervezett Módszertani Konferenciára a kutatási eredményeket és a foglalkozások tapasztalatait bemutató publikációkkal.

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.