Fenntartható fejlődés műhely

Létrehozva: 2015.10.09. 08:00
Módosítva: 2022.11.08. 18:39

A műhelyfelelős oktató: Major Lenke

A műhely tagjai: Grabovac Beáta, Horák Rita

lenkemttk@gmail.com

A műhely célja:

A műhely általános célja a hallgatók fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteinek és környezettudatos magatartásának fejlesztése, valamint a társadalomtudományi- és módszertani tartalmak összekapcsolása. A műhelymunka keretein belül a globális környezeti problémák megismerésétől a fenntarthatóság pedagógiáján keresztül az egyén mentális egészségvédelem kérdéséig szeretnénk hasznos ismereteket nyújtani a leendő pedagógusoknak.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik környezettudatos attitűdjük fejlesztésére és megfelelő szokáskultúra kialakítására, amely segíthet a mai, globális világban történő eligazodásban, a természettel való harmonikus együttélés formáinak kialakításában. Emellett felkészíti őket arra, hogy pedagógusként tovább tudják adni a természet és önmagunk ismerete, szeretete és fejlesztése iránti igényt a gyerekek részére is.

 

A műhely feladatai:

  • A pozitív pedagógia és pszichológia legfontosabb elméleti ismereteinek megismertetése.
  • Bevezetés az önismeret-és személyiségfejlesztés alapjaiba, stresszkezelő technikák, képességek elsajátítása.
  • Azon globális környezeti gondok megismerése, amelyek az ember életmódjából erednek, és vissza is hatnak arra.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.