Ékes beszéd

Írta: Sós Nóra Létrehozva: 2016.10.31. 12:45 Módosítva: 2016.11.02. 13:13


további képek

Az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékе, valamint a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar közös szervezésében október 28-án immáron negyedik alkalommal került sor a vajdasági egyetemisták szónokversenyére.

Az idei évben az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Tanszék adott otthont a versenynek, ahol a hallgatók két kategóriában jeleskedhettek. Dr. Katona Edit, a zsűri elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a két intézmény közös erővel, két versenyt is szervez az egyetmisták részére, ezek egyike a szónokverseny, a másik pedig az esszéíró pályázat.

A szónokversenyen öt hallgató szerepelt, kiknek egy előre megírt beszéd alapján előadást kellett tartani, majd a helyszínen kapott témából kellett rögtönzött szöveget készíteniük. A felolvasóversenyen szintén öt hallgató mutathatta meg tehetségét, ahol az első részben egy szabadon választott, előre begyakorolt szöveg felolvasása, majd a helyszínen kapott kötelező szöveg felolvasása volt a feladat.

Az értékelő bizottság tagjai, egyhangúlag Kanyó Fruzsinának, a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék negyedéves hallgatójának szónoklását részesítették jutalomban, majd őt követte Józa Andrea és Bicók Lilla nagyszerű előadása. Emellett dicséretet kapott Tóth Bagi Renáta, a legjobban felépített szövegért, és Sütő Zsanett a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatója.

A felolvasóverseny legjobbjának a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar harmadéves hallgatója, Csóka Szabolcs bizonyult. A felolvasóverseny kategóriában két második díjat osztott ki a zsűri, melyen Kanyó Fruzsina, valamint Karunk elsőéves hallgatója, Dudás Róbert osztozhatott. A felolvasóversenyen, egyetemünket képviselte még Miskolci Krisztina és Szűcs Budai Ramóna.

A bíráló bizottság tagjai közt szerepelt Dr. Katona Edit (BTK, Magyar Tanszék, Újvidék), Novák Anikó (BTK, Magyar Tanszék, Újvidék), mgr. Takács Izabella (MTTK, Szabadka), Beke Ottó (MTTK, Szabadka). A diákzsűri képviselői: Csáki Edina (BTK, Magyar Tanszék, Újvidék) és Sós Nóra (MTTK, Szabadka).

 

Címkék

Kapcsolódó galéria

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.