Együtt a szabadban

Létrehozva: 2014.06.21. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 21:10

 Mentorok és diákok napja Horgoson

Némelyik gyerek nyaralásként élte meg ezt a napot

Mintegy 100 résztvevője volt annak az egész napos rendezvénynek, amelyet pénteken a horgosi Túrú-tanyán tartottak, ahol játékos programok keretében töltötték együtt az időt a hátrányos helyzetű gyermekek iskolai integrációjának megsegítésére irányuló IPA pályázaton nyertes mentorprogram résztvevői.

A bekapcsolt intézmények, a szegedi Tudományegyetem, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és horgosi Október 10. Általános Iskola mentorprogramjának résztvevői az egyéves munka lezárásaként egész napos játékos kikapcsolódást szerveztek azoknak a gyerekeknek számára, akikkel az elmúlt 13 hónap során foglalkoztak. Drámapedagógia és ügyességi játékokon vehettek részt a lurkók, valamint a délután folyamán népi táncokat tanítottak nekik.

Szűcs Norbert és dr. T. Molnár Gizella, a szegedi Tudományegyetem Felnőttképzési Intézetének munkatársai és a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanszékvezetője, dr. Josip Lepeš is hasznos értékelte ezt az egyéves munkát. Szűcs Norbert oktató elmondása szerint a hazai és a magyarországi oktatási rendszer különbségeinek feltárása szempontjából is hasznos volt ez a program, a Tanítóképző Kar tanszékvezetője pedig azt nyilatkozta, hogy a mentorprogram olyan sok problémát és problémamegoldási lehetőséget tárt fel, amelyet a jövőben hasznosítani tudnak. A program szakmai értékelésére egy hét múlva konferencia keretében kerül sor, ezenkívül a munka során összegyűjtött interjúkból és a felhalmozott tapasztalatokból kiadványok is születnek majd, ezeket minden felsőoktatási intézmény számára elérhetővé szeretnék tenni.

 

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.