Az online tanulásról tartottak előadást a szabadkai MTTK-n

Létrehozva: 2016.04.16. 08:00 Módosítva: 2017.02.07. 14:08

mttk-S

Megtelt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Díszterme szombat délelőtt. A több mint 70 résztvevő az online tanulás, illetve tanítás módszerei iránt érdeklődtek.

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar első alkalommal szervezett eLearning fórumot. Olyan aktuális kérdések kerültek megvitatásra, mint az online tanulás és tanítás lehetőségei.

Az eLearning egy számítógépes hálózaton elérhető képzési forma. Ez minden olyan tanítás és tanulás, amiben a tananyag feldolgozásához, bemutatásához, a szemléltetéshez vagy akár a kommunikációhoz digitális médiumokat használunk. Námesztovszki Zsolt, szervező: „Az előadásokat úgy építettük fel, hogy kezdjük egy elméleti bevezetővel és eljutunk a gyakorlati megvalósításig, a konkrét kurzusok létrehozásáig. Igazából egy nagyobb projektnek a része, egy népszerűsítési része, ahol gyakorlatilag valamilyen módon elmondanánk a kutatási eredményeket, a lehetőségeket.”

A tartományi gazdasági titkárság a telekommunikáció területéért is felelős, sok ilyen típusú fejlesztést támogattak az utóbbi időben. Civil szervezetek számára is elérhetőek ezek a pályázatok. Juhász Bálint, tartományi gazdasági segédtitkár: „Egyrészről a tudás megszerzésének egy formáját teszi elérhetővé, másrészről meg azt a törekvést valósítja meg, miszerint független, hogy az ember hol tartózkodik itt a 21. században, az internet világának köszönve ugyanazok a lehetőségek legyenek elérve a kisebb településen is, mint a nagyvárosban.”

Esztelecki Péter, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium informatikatanára a videók és az oktatás viszonyát mutatta be. „A videóval történő oktatásról beszéltem, tehát az oktatásban hogyan lehet bevonni a videókat, a tanulók hogyan tudnak a videók segítségével tanulni. A többiek is ilyen témákat tárgyaltak, tehát azt, hogy hogyan lehet interneten keresztül tanulni, tehát, hogy a tanulást helytől és időtől függetlenné tegyük.”

A szabadkai MTTK-n az eLearninget népszerűsítették, hiszen az internetnek köszönhetően ingyen tudást is szerezhetünk. A rendezvényen pedagógusok és leendő tanárok, valamint más területen dolgozók is részt vettek.

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.