Az információs és kommunikációs technológiáról tartanak kétnapos konferenciát az MTTK-n

Létrehozva: 2015.05.22. 08:00 Módosítva: 2016.10.26. 14:55

Az információs és kommunikációs technológia jelentőségéről, alkalmazásának eredményeiről tartanak előadásokat és műhelymunkákat Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az eseményen hatvan beszámolót hallgathatnak meg a résztvevő pedagógusok.    

Oktatási célból egyre több tanító, tanár alkalmazza a számítógépet vagy az internetet a tanórákon. Az IKT, vagyis az információs és kommunikációs technológia bevezetése az iskolai munkába eredményesnek bizonyult a szakemberek szerint.

Kozma Szilvia, tanító, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „A gyerekeket sokkal inkább leköti, sokkal könnyebb az érdeklődésüket felkelteni. Másrészt viszont az én tapasztalataim szerint az ellenőrzésben is megkönnyíti a munkánkat.”

A ma megrendezett konferencián rámutattak az új oktatási forma jelentőségére, fontosságára. Az IKT oktatás nem csak a számítógép alkalmazását jelenti.

Námesztovszki Zsolt, egyetemi tanár, MTTK: „Az IKT az infokommunikációs technológia, tehát mindegyik olyan eszköz, amely a számítógép, illetve az internet köré épül, tehát gyakorlatilag az utóbbi időben megjelentek ezek a különböző mobileszközök, tehát tabletek, telefonok.”

2011-től minden második évben a külhoni magyar vidékeken tartják a Multimédia az oktatásban elnevezésű konferenciát.

Simonics István, alelnök, Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Magyarország: „A helyiek és az anyaországi magyarok közösen mutatják be a tapasztalataikat, azokat a legfrissebb kutatási eredményeiket, amiket ezen a területen megszereztek.”

A kétnapos konferencia nemcsak plenáris előadásokból áll. Szombaton a szerbiai pedagógusok műhelymunkákban is részt vehetnek, ahol maguk is kipróbálhatják a tanulóknak szánt feladatokat.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.