A vajdasági ,,szónokok” sikere Budapesten

Létrehozva: 2012.11.20. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 19:43

Az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete november 9-én és 10-én tartotta meg retorikai konferenciáját és az egyetemisták Kossuth-szónokversenyét. A szónokversenyen a Vajdaságot két egyetemi hallgató képviselte. A megmérettetésre benevezett 46 előadó kiváló szónokai között mindkét hallgató megállta helyét. A Bárczi Géza Kiejtési Alapítvány Dudás Szilviát (felkészítő tanára dr. Molnár Csikós László), az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Irodalom és Nyelvészet Tanszékének hallgatóját különdíjban részesítette, Balogh Andrea (felkészítő tanára Takács Izabella magiszter), a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatója pedig a legjobb határon túli szónok címét érdemelte ki, a díjat a Rákóczi Szövetség képviselője adott át.

A budapesti verseny napján a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon a nyelvészeti projektum keretében kiadott kötetet mutatták be. A projektumi kötet szerzői:

Silling István, Bene Annamária, Bács-Ódry Ágnes, Francišković Dragana, Grabovac Beáta, Horváth Futó Hargita, Csányi Erzsébet, Samu János Vilmos, Hózsa Éva, Ispánovics Csapó Julianna, Beke Ottó, Takács Izabella.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.