A KockaSuli HTML-PHP tanfolyama

Létrehozva: 2017.02.27. 10:33 Módosítva: 2017.02.27. 10:39

 

A Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően 4 hétvégén keresztül ingyenes HTML-PHP programozás képzéseken vehet részt 20 jelentkező*. Az órákat szombatonként tartjuk az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (Szabadka, Strossmayer u. 11.) által biztosított informatika termében.

PROGRAMTERV
(Előadó: Esztelecki Péter, a  Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, valamint a Szent István Egyetem (Kertésztudományi Kar) Zentai Konzultációs Központjának informatika tanára)

 

MÁRCIUS 4.

HTML

Az első szakaszban a HTML nyelvvel ismerkedünk meg, melynek segítségével egyszerű, statikus weboldalakat készítünk. Az egyszerű utasítások elsajátítása után táblázatokat hozunk létre, majd képeket és háttérképet szúrunk be, valamint videótartalmakat ágyazunk az oldalunkba.

MÁRCIUS 11.

PHP - VÁLTOZÓK, VEZÉRLÉSI SZERKEZETEK 

A dinamikus weboldalak elkészítéséhez PHP nyelvet fogunk használni, melyben a már megismert HTML elemeket is tudjuk alkalmazni. Miután megismerkedtünk a fejlesztőkörnyezettel, az alapoktól elindulva (változók deklarálása) foglalkozunk az úgynevezett vezérlési szerkezetekkel (for -ciklus, if-elágazás stb.).

március 18-án szünet

MÁRCIUS 25.

TÖMBÖK, FÜGGVÉNYEK, DÁTUM-IDŐ, FÁJLKEZELÉS

Ebben a részben a tömbökkel és a gyakran használatos PHP függvényekkel, valamint a dátum és időkezeléssel ismerkedünk meg. Lehetőségünk nyílik állományokból kiolvasni adatokat, módosítani a fájlok tartalmát.

ÁPRILIS 1.

ŰRLAPOK, ÉRTÉKÁTADÁS

Az utolsó szakaszban űrlapokat készítünk, melynek segítségével a felhasználók által bevitt adatokat tudjuk feldolgozni (például regisztrációs űrlap).

 

*A regisztrációról hírt adtunk különböző facebook oldalakon, február 26-ai dátummal le is zártuk.

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.