A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány pályázati ismertetője az MTTK-n

Létrehozva: 2016.01.28. 08:00

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány pályázati ismertetőjére teljesen megtelt Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar díszterme. Az idén 40-ről 80 millió forintra növelték a magyar kultúráért és oktatásért pályázati kiírás vajdasági keretösszegét.

Sok érdeklődő gyűlt össze a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány ismertetőjére. A résztvevők között gyakorlott pályázók is voltak, azonban ők is kíváncsiak voltak a szakemberek tanácsaira. Crnkovity Gábor: „Mindig változik minden. Nyilván mindenki alakítja az adott előírásokhoz és a kor követelményeihez a pályázat kiírásait. Azt hiszem, hogy fokozatosan beletanulunk, hogy hogyan is követeli az anyaország a pályázatok megírását, aztán később a megvalósítást és az elszámolást. Oda kell figyelni, kicsit értelmezni kell a dolgokat és egész jól követhető minden.”

Az idén a rendelkezésre álló összeg megduplázása mellett, még egy pozitívum, hogy már január negyedikétől átadhatóak a pályázatok, így a szervezetek még a nyár előtt meg tudják kapni az igényelt pénzeket – mondta Pappné Popovics Judit, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. osztályvezetőjétől. „Már decembertől lehetett olvasni a pályázati felhívásokat és készülni az idei tervekre. Ez egy újítás az idei évben. Ez lehetővé teszi, hogy azokat a nyári programokat amiket a pályázók terveznek már a támogatási összeggel megtámogatva tudják megvalósítani.”

Az ismertetőt minden évben megtartják, hogy a pályázatokban minél kevesebb hiba legyen és ezáltal növeljék a sikeres igénylések számát. Fejsztámer Róbert, kuratóriumi elnök, Szekeres László Alapítvány: „Budapestről mindig minden évben érkeznek vendégek, akik bemutatják az informatikai rendszernek a működését és azokat a kis hibákat, problémákat, amelyek általában meg szoktak jelenni a pályázás során. Hiszen itt a kis összegű pályázatoknál 100-tól maximum 600 ezer forintos összegekről beszélünk, amik azonban a vajdasági magyar civil szervezetek számára nagyon jelentős összegek, mint támogatási formák.”

A pályázok az igényléseiket február 16-án 14 óráig nyújthatják be. Amennyiben kérdésük van a 2016-os pályázattal kapcsolatban, a Szekeres László Alapítvány irodájában személyesen és telefonon, a 024-554-450-es számon is segítséget kérhetnek.

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.