„...szerdán és csütörtökön a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tartják a tanfolyamot”

Létrehozva: 2017.01.23. 08:00 Módosítva: 2017.01.24. 08:37

Informatikai továbbképzés: négy napon át három helyszínen

Informatikai továbbképzés: négy napon át három helyszínen

Fotó: Göblös Nikoletta
A résztvevők az újvidéki Európa Kollégiumban

Négy napon keresztül tartanak informatikai szemináriumot az általános és középiskolai magyar nyelven (is) tanító informatika szakos tanároknak a budapesti Microsoft vállalat munkatársai. A továbbképzésen az Office 365 szoftvercsomagot ismerhetik meg jobban a jelenlevők.

Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja az újvidéki Európa Kollégiumban a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a tartományi oktatási titkárság az elmúlt hónapokban szerb nyelven szervezte meg az Office 365 betanítását. Innen jött az ötlet, hogy ezt a továbbképzést magyar nyelven is megszervezzék.

– Az oktatásfejlesztési stratégiánk egyik fontos eleme a tanárok szakmai képességeinek az emelése, valamint az ő megsegítésük. Ebből kifolyólag vettük fel a kapcsolatot a belgrádi Microsoft vállalat munkatársaival, akik biztosítottak bennünket arról, hogy magyar nyelven is meg tudják szervezni ezt a tanfolyamot – magyarázta Petkovics Márta.

A hétfői szemináriumon jelen volt a belgrádi Microsoft vállalat két munkatársa is, akik üdvözölték a jelenlevőket és elmondták, hogy az Office 365 könnyebb munkát és kommunikációt biztosít, valamint a tanításnál és a gyakorlatnál is egyaránt hasznos lehet.

A szemináriumok célja elsősorban az, hogy a tanárok közelebbről is megismerkedhessenek a már jól ismert Office programcsomag legújabb verziójával. Emellett a szervezők fontosnak tartják, hogy az informatika szakos pedagógusok lépést tartsanak az egyre rohamosabb tempóban fejlődő számítástechnikával, ugyanis, ahogyan az MNT képviselője elmondta, ősztől az informatika bekerül a felsősök kötelező tantárgyai közé.

A továbbképzésen mintegy 80 tanár vesz részt, és három helyszínen szervezik meg: hétfőn az újvidéki Európa Kollégiumban tartják az előadásokat, ahol a Kollégium nevelőtanárai is lehetőséget kaptak a tanulásra. Kedden Zentán, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban kerül sor a szeminárium folytatására, majd szerdán és csütörtökön a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tartják a tanfolyamot.

A továbbképzés lehetőségéről az MNT oktatási portálján keresztül értesülhettek a tanárok, a jelentkezési feltétel pedig egy oktatási tananyag feltöltése volt.

forrás

Címkék
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.