„A magyar kultúra bástyája”

Létrehozva: 2013.11.26. 08:00
Módosítva: 2016.10.25. 20:33

A szabadkai MTTK hétfőn kar napi ünnepséget tartott. A magyar kormány nevében az egybegyűlteket Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős államtitkárság helyettes államtitkára üdvözölte:

– Jó látni, ahogyan bővül és gazdagodik az intézmény, a magyar tannyelvű felsőoktatás legfőbb szabadkai színtere. Mindez azt mutatja, hogy a vajdasági magyarság a jövőért végez áldozatos munkát. Az összefogás eredménye az is, hogy néhány nappal ezelőtt fontos változás történt a vajdasági magyarság életében, hat év után ismét magyar polgármester irányíthatja Szabadkát. A város és ez a kar mindannyiunk számára a magyar kultúra bástyája. Ennek a kihívásnak kell megfelelnie, és ez azt jelenti, hogy az itt folyó képzésnek, nem csak az óvónői vagy tanítói munkakör betöltésére kell alkalmassá tennie a diákokat. Ennél sokkal többről van szó. Olyan hivatástudatot és felelősségérzetet kell plántálni az ifjú, pályakezdő pedagógusokba, amely alkalmassá teszi őket az egyik legnehezebb, leghálásabb szolgálatra, legféltettebb kincseink, gyermekeink nevelésére. Jó látni, hogy a szabadkai magyarság sokat tett és tesz a magyar nyelvű tanítóképző kar bővülő akkreditációjáért. Bízom abban, hogy a megújult városvezetőséggel együttműködve a kar régi álma, az önálló jogi státusz elnyerése is hamarosan valóra válik – fejezte ki reményét Répás Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a magyar kormány támogatja ezt a törekvést, a kar támogatása a Kárpát-medencei felsőoktatási fejlesztési program szerves részét képezi, és fontos része a Magyar Nemzeti Tanács oktatási stratégiájának:

– Csak összefogással és együtt gondolkodva lehet megerősíteni a magyar közösségek fontos intézményeit, és őrizhetjük meg a magyar lelkeket tápláló szellemi kincseinket – hangsúlyozta Répás Zsuzsanna.

forrás

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.