Több közös érdek mentén működik együtt a Pécsi Tudományegyetem és a szabadkai MTTK

Létrehozva: 2015.02.02. 08:00
Módosítva: 2016.10.26. 13:09

Mintegy tízfős képviselet érkezett a Pécsi Tudományegyetemről a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra. Közös tervekről és a kapcsolatok továbbfejlesztéséről tanácskoztak.         

A Pécsi Tudományegyetem és a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar évek óta jó viszonyt ápol egymással. Több közös érdek mellett a jól működő cserediák program is összeköti a két intézményt. Halasi Szabolcs többször is részt vett a csereprogramban. „Csak pozitív élményekről tudok beszámolni. Nagyon fontos volt, hogy új közegbe kerültem, új embereket megismertem, új irányokról hallottam.”

A Pécsi Tudományegyetemen tíz kar működik. Jelenleg több mint 20 ezer hallgató folytatja itt tanulmányait.

Zádori Iván, dékánhelyettes, Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, PTE, Magyarország: „Ezen a tíz karon a különféle képzések széles kínálatát tudjuk biztosítani az érdeklődőknek, hallgatóknak. Minden szinten, tehát az alapképzéstől elkezdve a doktori képzésekig, illetve szakirányú továbbképzésekig.”

 

A csereprogramok továbbfejlesztése mellett új szakok megnyitásáról is szó esett, amellyel a szabadkai Tanítóképző Kar bővítését szeretnék elérni. „A tanító- és óvóképzés nemcsak Vajdaságban, Szabadkán kezd munkaerő felesleget produkálni, így van Magyarországon is. Egy adott tanári gárda, nagy tudású tanári gárda mindenképpen kompetens arra, hogy új szakokkal bővüljön. Ez így van Pécsett is, ők is bővülnek új szakokkal és mi is a tanítóképzőben két új szakot tervezünk, amelyeket hamarosan bejelentünk majd” – mondta el Lepeš Josip, az MTTK dékánja.

A két egyetem kapcsolatát tovább erősíti az is, hogy a szabadkai Tanítóképző Kar hallgatóinak zöme Magyarországon doktorál. Jelenleg hat doktorandusz folytatja tanulmányait Pécsett.

forrás

Kapcsolódó galéria

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.