Tanévkezdő ünnepség a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

Létrehozva: 2015.10.01. 08:00
Módosítva: 2016.10.26. 15:34

Ünnepélyes műsorral köszöntötték az elsőéves hallgatókat a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Húszan óvodapedagógus, 24 pedig tanítói szakon kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat. Lepeš Josip, az MTTK megbízott dékánja a diákokat felelősségteljes magatartásra és kitartásra biztatta. Az ünnepi fogadáson részt vett a kar valamennyi tanára is.

Izgatottan érkeztek meg a leendő egyetemisták az ünnepi fogadásra a szabadkai Kar dísztermébe. Többen már gyerekkorukban eldöntötték, hogy pedagógusok lesznek.

– A Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolából jöttem, közgazdasági szakot végeztem idén nyáron. Most ide jöttem, mint elsőéves hallgató, mivel gyerekkorom óta ide szerettem volna jönni, és végre sikerült bekerülnöm – mondta Béres Szinita.

 Szeretnék általános tanító néni maradni, de négy év múlva majd még eldöntöm, hogy szeretném-e tovább vagy sem – nyilatkozta  Urbán Brigitta.

A legtöbben már tudják, hogy az alapképzés után mivel szeretnének foglalkozni. Az egyetemre is komoly elvárásokkal érkeztek. Horvát Krisztina: “Szerintem egy nagyon jó tapasztalatot tudok szerezni, nagyon jó technikákat és módszereket tudok elsajátítani ahhoz, hogy majd a pályámon belül megfelelően tudjam a gyerekeket oktatni.”

Tanévkezdő verssel indult az ünnepi köszöntő. Lepeš Josip megbízott dékán is köszöntötte a gólyákat. Hangsúlyozta, külön öröm számára, hogy ennyien döntöttek úgy, itt folytatják tanulmányaikat, annak ellenére, hogy a fiatalok elvándorlása már szinte mindennapossá vált. “Jobban kell az iskolákban megjelennünk, jobban kell a beiskolázási programunkat kifejlesztenünk, hogy minden hallgatót megérintsünk, aki később majd ide akarna jönni hozzánk.”

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra 44 diák iratkozott be elsősként a 2015/2016-os tanévre. A fiatalok óvó- és tanítóképzésen vesznek majd részt az elkövetkező négy évben.

forrás

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.