Szabadkai KEKeckedés: hallássérültekkel mérkőztek Simonék

Létrehozva: 2014.06.04. 08:00 Módosítva: 2016.10.25. 20:45

Az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) részt vevő felsőoktatási intézmények csapatai, a KEK fővédnökei és támogatói együtt gyűjtöttek sportfelszereléseket a Szabadkai Hallássérült Iskolaközpont diákjai számára. A KEK fővédnöke Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Nyilasi Tibor egykori hetvenszeres válogatott labdarúgó, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A szabadkai csapat tagjainak és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) Hallgatói Önkormányzatának közös szervezésében április 14-én Szabadkán rendezték meg az MTTK sportnapját. „Az esemény mottója a »A labda összeköt«, hasonlóan a KEK eszmeiségéhez, melynek üzenete, hogy határon átívelő közösséget teremtsünk a sporton keresztül” – írja honlapján az ELTE-BEAC. A sportnapon a a KEK szervezői gálamérkőzést játszottak a Hallássérült Iskolaközpont diákjaival, ahol 3-2-re a szabadkai fiatalok nyertek.

A mérkőzést megelőzően a rendezvény házigazdái átadták a több mint kétszázezer forint értékű sportfelszereléseket, a Nyilasi Tibor által dedikált jegyeket, a KEK hivatalos pólóit és egy teljes mezgarnitúrát. A KEK döntőjén a pólóeladásokból és felajánlásokból összesen százezer forint gyűlt össze, melyet Simon Gábor, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja és Nagy Gergely, a KEK főszervezője adott át az iskola tanárának, Sebők Ferencnek. Az iskola kiemelkedő munkát végez a fogyatékkal élő fiatalokért, munkát és boldogulási lehetőséget biztosítva számukra. Az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportra. Birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és labdarúgásban is kimagasló eredményeket érnek el diákjaik évről évre.

A rendezvényről a szabadkai Híradó is beszámolt, a felvételt itt tekintheti meg:

 

 

Az Európai Unió ifjúsági portáljának figyelmét is felkeltette a KEK szervezőinek önkéntes munkája, amiről az alábbi cikkben részletesebben is olvashatnak.

forrás

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.