Rólunk a médiában

Keressen a hírek között: Magyar Szó | Hét Nap | Vajdaság Ma | Pannon RTV | Vajdasági RTV | Szabad Magyar Szó | Összes
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar a megalapítása (2006) óta őrzi a róla, munkatársairól és hallgatóiról szóló sajtóanyagokat is. 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány pályázati ismertetője az MTTK-n A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány pályázati ismertetője az MTTK-n
Dátum: 2016.01.28. 08:00
A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány pályázati ismertetőjére teljesen megtelt Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar díszterme. Az idén 40-ről 80 millió forintra növelték a magyar kultúráért és oktatásért pályázati kiírás vajdasági keretösszegét.
Bővebben...
Az ékes beszéd képviselői Az ékes beszéd képviselői
Dátum: 2015.11.05. 08:00
Az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, valamint a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyetemi hallgatók számára meghirdetett szónokversenyére került sor Szabadkán az MTTK-n. A megmérettetés hat hallgató részvételével zajlott szónok- és felolvasóverseny kategóriákban.
Bővebben...
Ékes Beszéd Ékes Beszéd
Dátum: 2015.11.04. 08:00
Ékes beszéd címmel egyetemista szónokversenyt tartottak, amelyet az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hirdetett meg. A megmérettetésen két kategóriában versenyeztek a fiatalok. A résztvevőknek egy maximum hat perces beszéd előadásával kellett készülni, a felolvasóversenyre pedig egy szabadon választott és egy kötelező szöveg felolvasásában versengtek. Az egyetemistákat négytagú zsűri értékelte.
Bővebben...
Választ adni a kor kihívásaira Választ adni a kor kihívásaira
Dátum: 2015.09.19. 08:00
Kilencedik alkalommal rendezte meg a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar nemzetközi tudományos konferenciáját. A korszerű oktatás és nevelés curriculumának kimenete című tudományos, szakmai összejövetelre hat országból – Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Magyarországról, Szlovákiából, Romániából és Szerbiából – 46 szakember jelezte részvételi szándékát.
Bővebben...
Konferencia a korszerű oktatásról az MTTK-n Konferencia a korszerű oktatásról az MTTK-n
Dátum: 2015.09.18. 08:00
A korszerű oktatás több témájáról is értekeznek Szabadkán egy konferencia keretében. Az előadók az első napon kiemelték, tanítás közben a gyerek egyéni képességeit kell fejleszteni. Erről konkrét eredményeket is ismertettek. A többi között szó volt még a digitális eszközök használatáról is a tanórákon.
Bővebben...
Oktatási konferencia a tanítóképzőben Oktatási konferencia a tanítóképzőben
Dátum: 2015.09.16. 08:00
A korszerű oktatás és nevelés curriculumának kimenete címmel pénteken és szombaton rendezi meg a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar IX. nemzetközi tudományos konferenciáját, amelynek megnyitója pénteken 12 órakor lesz. Ezt követi a Kar dísztermében (Szabadka, Strossmayer u. 11). dr. Csapó Benő és dr. Vlatko Previšić plenáris előadása. Ezt követően két szekcióban folyik a munka, az előadók hazai, magyarországi és horvátországi szakemberek lesznek (szinkrontolmácsolás biztosított).
Bővebben...
A tanítóképzőben megkezdődött a Nyári Egyetem A tanítóképzőben megkezdődött a Nyári Egyetem
Dátum: 2015.08.25. 08:00
Hétfőn kezdődött a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon az első alkalommal megszervezett Nyári Egyetem. A cél, olyan témakörökben hasznos ismeretekkel bővíteni a gyakorló pedagógusok tudását, amelyek a leginkább foglalkoztatják, érdeklik őket. A továbbképzések hozzájárulnak ahhoz is, hogy a pedagógusok szakmai lendülete az évek során is megmaradjon.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.