Rólunk a médiában

Keressen a hírek között: Magyar Szó | Hét Nap | Vajdaság Ma | Pannon RTV | Vajdasági RTV | Szabad Magyar Szó | Összes
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar a megalapítása (2006) óta őrzi a róla, munkatársairól és hallgatóiról szóló sajtóanyagokat is. 

Lepeš Josip az MTTK új megbízott dékánja Lepeš Josip az MTTK új megbízott dékánja
Dátum: 2014.10.26. 08:00
Új megbízott dékánja van a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karnak. Lepeš Josip egyetemi docens egy évig vezeti az intézményt. Az új dékán bővíteni szeretné a meglévő szakok oktatási tartalmát, modernizálná a tanító- és az óvodapedagógus-képzést, valamint a mesterképzéseket.
Bővebben...
Népesedési Akcióterv - gyermekmegőrzés Népesedési Akcióterv - gyermekmegőrzés
Dátum: 2014.10.25. 08:00
Az aktuális összetételű MNT utolsó rendes ülése a munka és az értékelés szellemében zajlott
Bővebben...
A tanítóképzős hallgatók a madarakkal ismerkedtek A tanítóképzős hallgatók a madarakkal ismerkedtek
Dátum: 2014.10.13. 08:00
Húsz madárfajt ismertek meg a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói Ludason. A Riparia Természetbarátok Egyesülete bemutatta a Természetbarát kert kialakítását is...
Bővebben...
Gruber Enikő: Három ismert kultusz vajdasági aspektusból Gruber Enikő: Három ismert kultusz vajdasági aspektusból
Írta: Gruber Enikő Dátum: 2014.10.01. 08:00
Németh Ferenc könyvét egyfajta hiánypótló kötetként kezelhetjük, hiszen sajátos nézőpontja egyedivé teszi. Sokan és sokféleképpen vizsgálták már a három íróóriás munkásságát, beleértve kultuszát is, de ilyen megközelítésben és ezen földrajzi határok közé helyezve még senki. A szerző kutatását az teszi jelentőssé, hogy az egyes kultuszok regionális és lokális specifikumait igyekszik feltérképezni és dokumentálni az öt kultuszlélektani stádium: a beavatás, a mitizálódás, az intézményesülés, a bálványrombolás és a szekularizáció segítségével.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.