Rólunk a médiában

Keressen a hírek között: Magyar Szó | Hét Nap | Vajdaság Ma | Pannon RTV | Vajdasági RTV | Szabad Magyar Szó | Összes
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar a megalapítása (2006) óta őrzi a róla, munkatársairól és hallgatóiról szóló sajtóanyagokat is. 

Sikeres volt a szabadkaiak és a szegediek közös projektje Sikeres volt a szabadkaiak és a szegediek közös projektje
Dátum: 2014.06.29. 08:00
Hátrányos helyzetű általános iskolásoknak segített a felzárkózásban a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a szegedi Juhász Gyula Pedagógusképző Kar közös projektje. A most zárult, másfél évig tartó IPA programban mentorok segítettek a horgosi és a szegedi gyerekeknek.
Bővebben...
Hol van a kistanítónéni? Hol van a kistanítónéni?
Dátum: 2014.06.28. 08:00
Hol van? Miért nincs itt a kistanítónéni? – tették fel a kérdést a horgosi általános iskola diákjai azokon a napokon az elmúlt tanévben, amikor a velük foglalkozó mentorok éppen szabadnapjaikat töltötték. Az elmúlt egy évben ugyanis egy IPA projektumnak köszönhetően 15, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar diákja járt hetente két alkalommal a horgosi általános iskolába, hogy a hátrányos helyzetű, külön foglalkozást igénylő, elsősorban roma kisdiákokkal foglalkozzon.
Bővebben...
Oktatási együttműködés a hátrányos helyzetű gyerekekért Oktatási együttműködés a hátrányos helyzetű gyerekekért
Írta: Basity Gréta Dátum: 2014.06.27. 08:00
Az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete között fennálló sikeres együttműködés eredményeképpen a Magyarországon már hat éve működő mentorprogramot egy IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében Vajdaságban is megvalósították a 2013/2014-es tanévben. A Szabadkán megrendezett zárókonferencián mindkét fél sikeresnek ítélte a mögöttük álló tíz hónapos munkát.
Bővebben...
Сарадња суботичког и сегединског факултета о инклузивном образовању Сарадња суботичког и сегединског факултета о инклузивном образовању
Dátum: 2014.06.24. 08:00
Учитељски факултет на мађарском језику из Суботице и Педагошки факултет „Јухас Ђула” Универзитета у Сегедину завршили су прекогранични ИПА пројекат „Образовна сарадња за децу и одрасле у неповољном положају”.
Bővebben...
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.